torsdag 3 november 2011

Tintin i Afrika

Alla ni som är känsliga sluta läsa här, för nu tänker jag raljera en smula. Vi har vår egen Tintin i Afrika i form av Martin Schibbye och Johan Persson. Tintin fotograferade själv och var journalist och jagade bovar.

Detsamma har dessa båda svenskar ägnat sig åt. Nu kommer de att bli åtalade för olaglig inresa och understödjande av terrorgrupp, dvs ONLF. Däremot kommer de inte att bli åtalade enligt punkten deltagande i terrorgrupp. Det bestämde domaren nu på förmiddagen.

Vilken otrolig situation det hade varit för Tintin. Han som alltid stod på de rättrådigas sida. Som aldrig vek av från den utstakade vägen, även om han när han var i Kongo orsakade en tågolycka och utsatte djur för märkliga skämt. Men det var bara tidsandan, som talade genom hans skapare George Remi. Detta var inte rasism har en domare i Belgien bestämt och albumet behöver inte förbjudas.

De här båda svenskarna har bäddat in sig i "gerillan", islamska terrororganisationen ONLF, som vill ta över det land, som ses som Somalias och inte Etiopiens mark. Det är provinsen Ogaden, där strider länge har pågått. Etiopien fick hjälp på 70-talet från Sovjet att slå tillbaka trupper från Somalia och behålla provinsen. Nu är Ryssland och USA stödjande.

Etiopien är sedan gammalt - 300-talet - ett kristet land och står emot detta islamska försök att breda ut sig i Afrika. Södra Somalia kontrolleras av Islamiska domstolarnas union ICU och Al-Shabab, en militant islamsk terrororganisation.

Men våra efterföljare till Tintin har bestämt sig för att här pågår folkmord eller något liknande och tagit sig in olagligt i landet. Detta med förutfattade meningar eftersom ett oljebolag Lundin Oil är inblandad i utvinning av denna råvara. De båda drivs av ideella motiv, som bottnar i en marxistisk uppfattning av världen.

Ja ett tankesystem kan lägga en slöja över den verkliga verkligheten och naturligtvis skulle de inte ha gjort det de nu har åstadkommit om de hade vetat vilka lagar Etiopien hade. Så har fru Schibbye uttryckt sig. Hmm, kanske skulle de har rådgjort med svenske ambassadören Jens Odlander i Etiopien innan de gav sig in i detta så äventyrliga företag. Så skulle förmodligen den empatiske, rättrådige och intelligente Tintin ha gjort.

10 kommentarer:

 1. Håller med dej denna gången också...

  SvaraRadera
 2. Bra! Synd att media ute i stora vida världen inte tar upp detta!
  Ska Du inte skriva om den lilla 155cm långa mörka flickan, säkerhetsvakten, som ensam skickades att "vakta" en intagen -med vit makt-sympatier?- och som brutalt mördades av en känt hotfull och misshandlande stor stark vit man? Var hon ett offer för arbetsmarknadsåtgärder? Var hon ett offer för naiv svensk övertro på att jämlikhet faktiskt existerar i Landet Lagom och att diskriminering faktiskt inte finns?

  SvaraRadera
 3. zeldabella: Nej hon var uppenbarligen ett offer för ett feltänkande kring säkerhet. De skulle ha varit två. Enligt vad som framkom samma dag så visste hon ingenting om den här internen. Här har jag skrivit om den kvinnliga vårdaren:

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2011/10/hon-alskade-manniskor.html

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2011/10/kvinnlig-vardare-dodad.html

  SvaraRadera
 4. fast samtidigt så blev "hjälpen" av med sin batong som sedan användes som mordvapen (dvs dom var två vid det tillfället). först när en manlig vakt dök upp som misshandeln slutade.

  varför inte höja ribban på antagningarna? det är väl mer jämställt att inte riskera att råka illa ut på sin arbetsplats än att det till förbannelse alltid ska tjatas om 50/50 i könsfördelningen. (utom när det gäller yrken som kvinnor föredrar och är överrepresenterade i förståss.)

  eller gör som i USA där det finns flera nivåer, dvs riktiga dårarna kräver riktiga vakter, medans en öppen anstallt inte kräver lika mkt.. typ..

  //G

  SvaraRadera
 5. G: Nej de var inte två. Den andra kom rusande när den första redan hade blivit överfallen, men klarade heller inte av situationen. Hon blev istället av med sin batong och fick springa därifrån och kalla på mer hjälp.

  Det var brister i säkerhetstänkandet det handlade om, att ingen visste hur farlig denne man var, fast de inte hade kunnat behålla honom på rättspsykiatriska (han ansågs för farlig). På häktet (som det handlade om här) finns alla sorters fångar.

  Vad som brast var att ingen information hade gått ut om denne man och har farlig han var. Och ingen hade vidtagit några åtgärder till följd av detta. Om du läser det jag skrev om detta i oktober så ser du att tre kvinnor var närmast ansvariga.

  SvaraRadera
 6. Kvinnliga vakter för manliga fångar, vad är det för cyniskt skämt? Är det bara för att demonstrera hur galet likhetsfeminismen resonerar? Det kan i alla fall knappast sägas tydligare än genom det här tragiska fallet.

  Eller hur?

  Pappan

  SvaraRadera
 7. Förlåt att jag förstör hela din verklighetsbild men Tintin är en påhittad figur.

  SvaraRadera
 8. Anonym 17:47: Ja det är de som sitter fängslade i Etiopien också... när det gäller sina övertygelser. De lever kvar i 60-70talet och dessa årtionden finns inte längre. Det är väl så typiskt att Jan Guillou försökte skicka en av sina böcker till dem, signerad förstås. Han lever i samma drömvärld och är lika påhittad han. Boken kom aldrig fram eftersom den var skriven på svenska och personalen i fängelset inte visste vad där stod.

  SvaraRadera