söndag 20 november 2011

Kajsa Borgnäs mår dåligt

Ja denna goda väninna till Anna Ardin har tydligen utmärkt sig genom att stjäla böcker. Hon tog fem böcker genom att ta bort prislapparna och helt enkelt gå ut ur butiken.

Men hon gjorde det så klumpigt att de anställda såg det och stoppade henne och höll kvar henne tills polisen kom. Dock hade hon en ursäkt: det var inte så lätt att leva på ett halvt CSN-lån. Hon hade mått dåligt en längre tid.

Men hon har ju varit anställd hos arbetarrörelsen sedan förra året. Betalar de ingenting? Hon var tidigare ordförande i Socialdemokratiska Studentförbundet och var ledamot av socialdemokraternas så kallade kriskommission.

Hon säger nu att hon har lämnat alla sina politiska uppdrag.

Kajsa Borgnäs är dotter till Lars Borgnäs, journalist och en av medarbetarna på Uppdrag Granskning i TV. Kajsa Borgnäs är 29 år och bor i Stockholm i en lägenhet på Söder. Det har hon tydligen råd med.

Här är polisanmälan.

15 kommentarer:

 1. Tänk, när jag kommenterar hennes vandel på socialdemokratiska bloggar...plockar man bort dem?!

  SvaraRadera
 2. Anonym: Jo men det är ju så synd om flickorna... och hon har väl bara "lånat" böckerna? Bokhandlare är ju kapitalister och en viss form av ägande är ju stöld har jag hört från välinformerat håll.

  SvaraRadera
 3. Anledningen till att hon har halvt CSN måste väl vara att hon tjänar för mycket för att få fullt?

  SvaraRadera
 4. Lars E Jonasson: Jo så borde det vara, men jag begriper inte riktigt... hon får fortfarande hela studiebidraget väl? Det är på drygt tvåtusen, när man är så gammal, i månaden och ett halvt studielån är på 68 480 per år. Tror jag.

  Och borde hon inte ha full betalning från arbetarrörelsen samtidigt? Hon verkar ju ha jobbat mycket åt dem. Och hon får väl inte sparken för det här? Eller är hon ledig från Tankesmedjan för att studera?

  I så fall kunde hon väl ha sparat från tidigare lönen och sluppit ta lån. Om det nu är det hon har.

  Det hon har sagt till polisen verkar inte stämma. Hon behöver nog någon slags terapi. Det känns ensamt runt henne. Och pappa bor i Tumba i egen villa och är 60plussare. Så det borde inte gå någon nöd varken på honom eller henne.

  SvaraRadera
 5. MONA
  HÅKAN...OCH NU JA EN NY COMING STAR DE E ALLT FLER SOM TYCKER ILLA OM ATT BETALA OCH ÄLSKAR ANDRAS PENGAR
  och alla är de medlemmar i de röda rosornas parti

  SvaraRadera
 6. Hon bor i en brf där kvadrameterpriset är 55.000 sek, och det ser ut att vara en 3:a, alltså runt 4mkr. Ursäkta, men fattig student funkar inte, och tar man 5-6 böcker i ett svep pekar det på att hon gjort detta tidigare, speciellt när man har så bra snits att få bort larmlapparna från böckerna.

  SvaraRadera
 7. Anonyma: För bara ett par år sedan bodde hon i Skärholmen och drömde om ett jobb i någon vänsterinriktad tankesmedja... hon ville också doktorera och trodde att det var bra med högskoleutbildning också i politiken. Hon satt redan i sossarnas vu och inre krets. Vad hände? Hon köpte lägenhet tydligen på Söder och lade miljoner på detta (en fyra kostar kring 5 miljoner på den adressen, alltså en miljon per rum minst).

  Eftersom hon är inblandad i det feministiska målet mot Julian Assange kan man ana kärleksproblem även här och att hon går i sina föräldrars ledband fortfarande vid 29 års ålder. Hon beskrev sig som naiv då och inte mogen för riksdagen.

  http://www.jusektidningen.se/arkivet/2009/1/portrattet-kajsa-borgnas/

  SvaraRadera
 8. Den sammanlagda inkomsten för hushållet närmar sig miljonen, så att hon ens har CSN är en gåta.

  SvaraRadera
 9. Anonym 8:40: Du menar både hon och hennes pappa? Dock får nog ett barn på 29 år anses kunna klara sig själv och ha rätt att anlita CSN. Men att gnälla över det verkar inte vettigt.

  SvaraRadera
 10. ...fast jag ser att hon står som gift/sambo på polisanmälan... så du menar nog hushållet, dvs där hon bor...

  SvaraRadera
 11. Yes! Sparka på den som ligger! Fan vad gött!

  SvaraRadera
 12. Anonym 10:00: Kajsa Borgnäs är en vuxen ansvarig människa och har ingått i de allra intimaste maktkretsarna i Sverige. Hon var en påläggskalv och har hyllats av bla Enn Kokk och andra potentater i det partiet. Det är helt normalt och journalistiskt att berätta om att hon har stulit.

  Till och med Aftonbladet har gjort det. Den tidning, som allra mest står på feminismens sida. Dock inte med namn (jag länkar till artikeln ovan). Det beror på att hon visserligen är polisanmäld och det är helt klart vad hon har gjort, men namnet ska ändå förtigas.

  Att förtiga detta innebär att hon blir behandlad, som en lägre stående människa, som inte kan ta ansvar för sina handlingar, att hon behandlas som ett offer och ett barn.

  Det är att se ned på henne att anse att hon inte klarar att stå inför rätta för ett brott. Hon behövde uppenbarligen detta fasttagande, för att fatta något av vad hon kanske har hållit på med mer än en gång: att det inte är tillåtet att stjäla. Kanske ingår det i hennes ideologi att stjäla från sådana kapitalister som bokhandlare?


  Hon har utlovats som skribent i Tiden senast den 11 november, vilket du kan se här.

  http://enn.kokk.se/?p=18114

  Gubbarna hyllar henne som ideolog. Om du har försökt att läsa något som hon har skrivit kan du se att hon befinner sig på en så hög abstraktionsnivå, att det blir omöjligt att begripa vad det egentligen handlar om. Men det anses fint att göra så.

  SvaraRadera
 13. På förekommen anledning: Kommentarer som riktar sig mot blogginnehavaren publiceras inte. Detta är ett privat utrymme och jag tillåter inte människor att komma hem till mig och domdera heller. Det har inte något med yttrandefrihet att göra.

  SvaraRadera
 14. På förekommen anledning: Kommentarer som riktar sig mot blogginnehavaren publiceras inte. Detta är ett privat utrymme och jag tillåter inte människor att komma hem till mig och domdera heller. Det har inte något med yttrandefrihet att göra.

  SvaraRadera
 15. Inte ovanligt att välsituerade snattar i butik. Ibland är denna kleptomani en tvångstanke, inte brist på pengar. Hon var i ett kristillstånd sägs det - tacka för det hon ingick ju i (S)kriskommision!

  SvaraRadera