fredag 4 november 2011

70-åring räddade liv

UPPDATERAD

Han är pensionär och bor utanför Boden i Svartbjörnsbyn och fick en gevärspipa i bröstet natten till fredagen av en helmaskerad man, som sade att han skulle in i deras hus, annars skulle han skjuta honom.

Men Bosse Johansson tog tag i gevärspipan, vred till och knuffade ut mannen ur huset och låste dörren. Han och hans fru Lena hade släckt alla lampor när mannen sköt ett skott rakt genom huset.

Det var ett grovkalibigt gevär och skottet gick genom två väggar ända in i vardagsrummet. Bosse och frun låg på golvet och begrep först när de kände träsplitter omkring sig vad som måste ha hänt.

Polisen menar att det måste vara en galning som är i farten, men att han troligen av någon anledning var ute efter just det här pensionärsparet, så att hela bygden behöver inte vara på alerten. De tror de vet vem det är.

Bravo Bosse! Du räddade ditt och fruns liv antagligen.

Här berättar han själv vad som hände.

16:15:
Mannen, som sköt är nu gripen av polisen och han är anhållen och skäligen misstänkt för dådet. Han greps i ett bostadsområde i närheten under eftermiddagen och är 17 år säger polisen. Han är anhållen för mordförsök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar