tisdag 15 november 2011

Män gillar bröst

Det får nu anses bevisat genom att man har mätt hur länge mäns respektive kvinnors blickar vilar på olika områden i en bild. Män tittade mycket mer, längre tid än kvinnor på en kvinnas bröst.

Kvinnorna såg mer på hennes ring på handen. Kvinnor gillar guld mer än män eftersom de såg längre tid på hennes hand. De olika synpunkterna på henne visar vilken skillnad det är mellan könen: männen tyckte hon var sexig och tilldragande medan kvinnorna tyckte hon var en slampa, vulgär och tarvlig .

Det var 210 personer som deltog från länderna Danmark, Frankrike, Storbritannien, Spanien, Holland, USA och Brasilien.

Danskar och fransmän var de som tittade längst tid på brösten.

8 kommentarer:

 1. Jag tror jag ska skriva en doktorsavhandling. Den ska beskriva vilken färg gräset har.

  SvaraRadera
 2. Blicken flackar mellan brösten och ansiktet. Man tittar på ansiktet för att inte verka närgången, men man vill inte heller framstå som en hycklare så blicken far genast ner mor brösten, men nu är det närgånget igen, blicken far upp, hycklare, ner, närgånget, upp-ner-upp-ner .................jobbigt. jobbigt!

  SvaraRadera
 3. Jag skulle då inte fästa någon större uppmärksamhet vid denna s.k. vetenskapliga studie...

  SvaraRadera
 4. Sara: Den kallas inte vetenskaplig utan internationell... :)

  SvaraRadera
 5. Olle: just nu diskuteras den rosa färgen i Gomorron-soffan därför att genusforskare Fanny Ambjörnsson har skrivit en hel bok om denna färg, så det går alldeles tvärsäkert att skriva om bok (eller doktorsavhandling) om vilken färg gräset har. :)

  http://www.bokus.com/bok/9789170376054/rosa-den-farliga-fargen/

  SvaraRadera
 6. Blir kvinnor arga/sura om en man tittar på hennes bröst? Ni vet den där oskyldiga titta ner sen upp snabbt som fan för att kolla om hon såg något. Blir man tagen på bar gärning, vilket man blivit ibland så vad jag har märkt är det ingen som blir sur.
  Skulle vara roligt att höra från en kvinnas perspektiv om hon lägger märket till män som tittar på hennes bröst.

  Om man ändå var en kvinna för en dag, så roligt jag skulle ha! :)

  SvaraRadera
 7. Det är klart att kvinnorna är medvetna om männens dragning till deras bröst. Annars skulle de väl inte vara så angelägna om att visa upp dem? De senaste årens allt frikostligare dekolletage, som möjliggjort en allt vidlyftigare exponering av kvinnobrösten, motsäger väl knappast detta.

  SvaraRadera
 8. leonardo34: Jo du har rätt... och särskilt så används det för att visa andra tjejer att de har dessa. Ett konkurrensmedel. Och på primitiv nivå ett sätt att visa att denna kvinna kan föda upp en massa av mannens barn.

  Anonym 16 nov 9:40: Vad är det som hindrar dig?

  SvaraRadera