tisdag 1 november 2011

Pappan nu åtalad för bidragsbrott

Den pappa i Malmö, som under dotterns barndom har tvingat henne att spela psyksjuk är nu åtalad för grovt bidragsbrott och grovt bedrägeri vid Malmö tingsrätt. Vice chefsåklagare Bo Birgerson har lämnat in detta till tingsrätten i dag.

Det framgår att en del av summan som han har lurat Malmö Stad och Försäkringskassan på uppgår till en miljon sexhundrafyrtiofyratusen fyrtiotre kronor. Han har också försökt att få ut bilstöd på 60 000 kronor, men där kollade myndigheterna och upptäckte att det inte fanns fog för något sådant stöd. Så detta återkallades. Det sammanlagda beloppet för assistansersättning, som han felaktigt har fått uppgår till 2,3 miljoner.

Myndigheterna i Malmö plus läkare och psykolog ska höras. Under åren har tre läkare och tre psykologer intygat dotterns psyksjukdom och kuratorer plus arbetsterapeuter har också varit inkopplade.

Pappan lämnade landet och utvandrade med en dotter till Tjeckien, när det började bränna under fötterna. Brottet pågick tills i augusti 2010. Han återvände dock i somras och blev då anhållen. Han sitter fortfarande häktad. Han är född den 24 juni 1965. Målets nummer är: B 202-11

Här har jag skrivit om detta förut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar