söndag 6 november 2011

Statsministerns son nedslagen

Fredrik Reinfeldts son blev nedslagen med en flaska i natt vid Stureplan. Han är 16 år precis som gärningsmannen, som tillhörde en bråkig grupp ungdomar, som följde efter sonen.

Den 16-årige gärningsmannen är tidigare dömd för olaga hot och hets mot folkgrupp och enligt uppgift så visste han vem det var han slog ned. De hade varit på samma privatfest tidigare på kvällen.

Polisen satte in alla resurser i sökandet efter gärningsmannen och han blev anhållen i sin frånvaro. Han greps på morgonen hemma hos sina föräldrar på Östermalm. Han nekar till brott.

Statsministerns son Erik förlorade medvetandet en stund och blödde från munnen, när han blev omhändertagen av vakter på Sturecompagniet. Som tur var såg en vakt bråket och stoppade misshandeln. Erik fördes av polisen till akuten och hans föräldrar underrättades.

Det är andra gången han råkar illa ut. I januari i år råkade han också ut för misshandel och gärningsmännen blev dömda till ungdomstjänst i 30 timmar vardera. Det rörde sig då om en Dennis och en Kevin från Danderyd.

Just 16 år är den värsta åldern för pojkar. Då gäller det att de överlever och att de uppför sig ordentligt för att senare komma in i samhället. Det problemet var inte lika stort förr i tiden, för då jobbade redan de flesta.

Det var överhuvudtaget en stökig natt i Stockholm och i ute i landet, men ingen dog, säger polisen.

PS. Självcensuren är i full gång i Svenskan och DN. Svenskan skriver inte alls om detta vad jag har kunnat se, bara en allmän artikel om bråk i landet. Och DN skriver om den stökiga natten, men utan att nämna sonen till statsministern och först fick jag länka till deras artikel, men nu har de tagit bort denna möjlighet. Och således min länk. DS.

14 kommentarer:

 1. Bra att du skriver det här Ann-Helena. Jag hoppas att de går till botten med det. Jag tycker att man ska offentliggöra namn i sådana här fall. Föräldrarna bör också, i viss mån, ställas till svars, då pojken är omyndig. Det finns i det här fallet en viktig aspekt att reda ut och det är om det finns ett politiskt motiv. Överfall och misshandel är oerhört allvarliga kränkningar av individen. Om det finns ett motiv att angripa statsminiterns son pga av missnöje med regeringens politik så är det dessutom ett mycket allvarligt angrepp på demokratin.

  SvaraRadera
 2. Gärningsmannen kom från Östermalm. Vilken politisk åskådning tror Catweazle att de allra flesta har i den stadsdelen? Det är en ultrablå stadsdel, precis som Danderyd där de förra misshandlarna bodde.
  Det är säkert ingen politiks misshandel det handlar om. Reinfelt ska inte plocka några politiska poäng på detta.

  Det handlar om tonåringar som har tillgång till pengar och alkohol och som befinner sig ute i staden vid en tidpunkt på natten då de inte har där att göra. 16-åringar kommer inte in någonstans på någon krog och har inte ute att göra klockan 12-01.
  Var höll deras föräldrar hus kan man undra. Det mest tragiska i det här och alla andra liknande fall är att föräldrarna inte är närvarande och saknar koll på sina ungar. Tilläggas kan att det inte rör sig om ungar i socialt utsatta områden som lever med ensamstående mammor.
  De som är värst ute på stan är ungar till välsituerade, välutbildade fina föräldrar som inte har tid med sina ungar men som kan ge dem pengar och tillgång till alkohol.

  SvaraRadera
 3. Osmakligt med sossar som vill utnyttja en grov misshandel av Reinfeldts son till att angripa pappan och ifrågasätta honom som förälder utan att veta något om vad som hänt.

  SvaraRadera
 4. Håller med den anonymen här ovan: vad gör statsministerns 16åriga son på Stureplan mitt i natten utan föräldrainsyn?

  Är detta exempel på två karriärister som prioriterar fel så att de inte har någon koll på sina barn - med tanke på att detta var redan den ANDRA gången som sonen blev misshandlad.

  Ofta i sådana här sammanhang pratar man om frånvarande pappor och mammor som ensamma får dra hela lasset för försörjningen och uppfostran. I statsministerns egen familj kan man knappt prata om bristande ekonomiska resurser.

  Märkligt hur både kungabarnen och den politiska elitens ungar tycks trivas på ställen som har ett ökänt rykte som knarkkvarterer och ett tillhål för de mest tunga kriminella i vårt samhälle.

  Å andra sidan om nu en av kungens närmaste vänner kan kohandla med jugoslaviska maffian, varför skulle inte den politiska elitens barn såväl som kungabarnen trivas där knark och penningtvätt hör till vardagen?

  SvaraRadera
 5. Pappa Fredrik har i ett annat sammanhang slätat över våldet mot sd genom att säga att om man har de åsikterna ska man inte bli förvånad om det leder till våld.
  Genom att moderata åsikter kan vara ganska kontroversiella inom vissa grupper får vi hoppas att pappa Fredrik har visst överseende även med att sonen misshandlas.
  //Pops

  SvaraRadera
 6. "Om det finns ett motiv att angripa statsminiterns son pga av missnöje med regeringens politik så är det dessutom ett mycket allvarligt angrepp på demokratin. "

  Statsministerns politik skär djupare sår i hundratusentals svenskar än den lille braten käftsmäll gjorde. Vad gjorde en sextonpring ute så sent på natten för övrigt? Och fan ta dig om du kallar mig sosse!

  SvaraRadera
 7. Så bekvämt en redan gripen hade det varit en unge till en vanlig knegare så hade det blivit en helt annan utgång men lägg resurserna på dem som redan har allt fri tandvård fria läkarbesök fria resor kan fortsätta i det eviga o om din son dotter varit utsatt tidigare hur kan man acceptera så sen utgång vid den åldern

  SvaraRadera
 8. Bromma hör till "riskförorter" eftersom det är ett välkänt faktum att barn på detta område har tillgång till alkohol redan i unga ålder. Utöver detta är föräldrarna ofta bortresta och barn "kompenseras" med pengar.

  En barnflicka kan inte ersätta en förälder. Något som varken kungahuset eller den politiska eliten tycks ha fattat. För att inte tala om näringslivet.

  Det tragiska är att det tydligen inte spelar någon roll i vilken samhällsklass man råkar vara född.

  Inget under att prinsessan Victoria har i en intervju sagt att hon hittade tryggheten i Daniel OCH hans familj..

  SvaraRadera
 9. Tydligen finns det rejäla brister både hos gärningsmännens OCH offrets familjer. Offret har blivit misshandlad tidigare. Med tanke på att han dessutom är statsministerns son hur i helskuta kan den ungen ränna runt i stan mitt i natten utan föräldrainsyn.

  Samma sak hos gärningsmännen. Åtminstone en av dem har tidigare redan blivit dömd för misshandel. Men likaväl befinner han sig på Stureplan mitt i natten - trots att även han är underårig.

  När slutar man skratta åt kristdemokraterna som säger att åtminstone EN av föräldrarna borde ta större föräldraansvar istället för att satsa allt på karriären? Ingen har sagt att denne "en" borde vara just kvinnan..

  Böter upp till 8 tusen spänn till föräldrar som inte klarar av sitt förälraansvar. Dags att öppna plånboken - både föräldrarna Reinfeldt som telia-pojkens och den andra gärningsmannens föräldrar..

  SvaraRadera
 10. Hur många härinne har stenkoll på sina tonåringar? Räck upp en hand.

  Vi har en scout och två idrottare i familjen, och så länge de fortsätter med de aktiviteterna vet vi hyfsat väl vad de sysslar med. Men om något år kanske hajkerna är lika roliga, eller den eviga träningen ... vi (biologiska pappan och jag som bonusmamma) kan säga nej till fester, men om den biologiska mamman och hennes sambo tycker det är okej med en utekväll på stan, vad gör vi då som bor på en annan ort?

  SvaraRadera
 11. Hoppsan, ett "inte" föll bort i meningen om hajkerna. Ska förstås vara "kanske hajkerna INTE är lika roliga ..."

  SvaraRadera
 12. Varför har inte statsministerns familj skydd av SÄPO? Borde inte detta vara självklart? Det finns säkert många stollar som skulle kunna ge sig på statsministerns barn av politiska skäl och detta skulle kunna skada rikets säkerhet.

  SvaraRadera
 13. Hur som helst. Det är förbjudet med våld vem som helst som utför det, var man än befinner sig och vem man än är. Min son när han var 17 år blev utsatt för oprovocerat våld av en känd hulligan. Hade han inte haft bra kompisar vet jag inte hur det hade gått. Farligt för pojkar, uppmärksammas alldeles för lite. Blev i alla fall rättegång, fanns vittnen och polisen kom.

  SvaraRadera
 14. Anonym: Jo det är betydligt farligare att vara man än kvinna... särskilt i tonåren.

  SvaraRadera