söndag 13 november 2011

Vem glömde dammsugaren?

Avancerad teknik utan rent förnuftstänkande människor kan göra att en kvarglömd vattendammsugare startar en brand i ett kärnkraftverk, när ett tryckprov ska genomföras och kostnaden blir uppåt två miljarder kronor, som vi alla får betala.

Vem fasen glömde dammsugaren undrar jag? Var det en tekniker? En städerska? En ingenjör eller vem? Hur kan man ha så dåliga rutiner att man inte kollar om något finns i utrymmet, som kan orsaka skada, innan man sätter igång ett tryckprov?

Det blev kortslutning i dammsugaren så den började brinna när trycket ökade, således måste den ha varit ansluten till elsystemet. Verkar oerhört slarvigt.

Det var Ringhals kärnkraftverk nummer två, som råkade ut för detta fatala i våras och de har ännu inte fått igång kraftverket. De beräknar att kunna köra någon gång i december. Den 17:e är det sagt.

Det sägs att detta i första hand kommer att drabba ägaren Vattenfall. Ja ja dvs oss alla som har ledningar från Vattenfall in i våra hus och betalar dyrt för detta varje månad.

6 kommentarer:

 1. En damsugare höll på att utplåna Sverige.
  Kärnkraftverken är nog kanske inte så säker som kärnkraftförespråkarna säger

  SvaraRadera
 2. Anonym 12:26: Jodå, men tyvärr är det människor som sköter om dem... ;)

  SvaraRadera
 3. @Anonym
  Allt bränsle låg i bränslebassängen ute i bränslebyggnaden då det var kall avställning och urladdad härd som rådde. Sveriges "säkerhet" var aldrig särskilt hotad.

  Men nog kan jag hålla med om att det var rätt korkat att låta en dammsugare vara spänningssatt under ett prov av det här slaget. Ska bli kul att se vem som får hundhuvudet...

  SvaraRadera
 4. Jag antar att jag inte var den ende som att kom att tänka på Homer Simpson?

  SvaraRadera
 5. Citerar bara Aston Reymers Rivaler:

  Godis är gott,
  godis är gott,
  godis är gott,
  kärnkraft är farligt

  SvaraRadera
 6. @Annika
  Ah, gamla 70-tals duttar, det var tider det!

  Kärnkraft är farligt, men inte lika farligt som vindkraft, eller solkraft, eller vattenkraft, eller fossilgas, eller biomassa/torv, eller olja och värst av alla är kol... [Externe, WHO]

  Att leva är livsfarligt, man kan dö av det...faktum är att det är garanti på det!

  SvaraRadera