måndag 7 november 2011

Bara en häst

Hästen Hickstead som dog i direktsändning i TV från Italien när han alldeles nyss hade avslutat sin runda över hindren chockade världen. Hans ägare Eric Lamaze hade honom i 15 år, hela hans liv och de vann tillsammans mer än tre miljoner i prispengar världen runt.

Bara en häst kanske någon tycker, men hästar är mycket speciella djur. Det var Eric Lamaze kompis och vän och nu lär han aldrig kunna ställa upp och vinna i OS nästa år i London.

Han har inte en chans att hitta en ny sådan vän och kamrat, som kan sopa banan med konkurrenterna. Hickstead var en häst på miljonen.

Hingsten dog antagligen av hjärtattack, men han ska obduceras för att världen ska få veta dödsorsaken.

Hickstead kommer aldrig att glömmas och de som lärde känna honom är glada att ha fått vara med när han tävlade. Kanske hade han ändå ett perfekt liv.

2 kommentarer:

  1. Alla djur som följer en på vägen under så långa tider som 15 år blir speciella. Man växer ihop och när de försvinner sörjer man dem länge. Goda människor har det förhållandet till djur. Även till hundar och katter.

    SvaraRadera
  2. Nisse: Du har helt rätt. Vi har en hund som är 13 år och en katt som är 17... skröpliga bägge, men de vet ju inte om hur gamla de är så de lever på...

    SvaraRadera