torsdag 3 november 2011

Att anmäla sin syster

UPPDATERAT
Hur tänker en kvinna, som anmäler sin syster Jennie till socialtjänsten för att hon och hennes man Thomas eventuellt utsätter sina barn för pedofili? Hur är den systern funtad?

En syster, som dessutom ville att denna familj skulle ta hand om hennes barn och vara barnvakt helgen efter att hon hade anmält dem. Då var barnen - två flickor på tre och sex år hämtade, ett blixtsnabbt ingrepp samma dag som telefonsamtalet kom och de var placerade i ett för dem okänt familjehem.

Hur lite vet en sådan syster om hur vårt samhälle fungerar? Att man inte kan anmäla sin egen släkt till myndigheterna om man inte tror att det är något mycket allvarligt som pågår. Och att det inte räcker med att hon har sagt något, men att systern inte har tagit åt sig det. Inte med något litet syskonbråk.

Att det är olika hur familjer lever och om två systrar inte tycker att en tredje syster gör rätt med barnen, så är det inte bara att anmäla. Det blir för likt det gamla kommunistiska Östtyskland, där medborgarna skulle spionera på varandra och anmäla allt.

Det låter som om lilla Sandviken med kring 37 000 invånare lever i en annan tid, en särskild liten nisch i samhället, där socialen aldrig gör fel. De är kanske det lokala rättesnöret för invånarna. Där styr bla två socialdemokratiska kommunalråd. Och de gör ju allt rätt de också.

Och att systerns tro på myndigheter resulterade i att barnen var borta ett par månader från föräldrarna och att dessa barn fick gå igenom förhör i gammal god stil precis som under häxprocesserna på 1600-talet i Sverige, då barnen var vittnen. Sanningsvittnen.

Och en kvinnlig polis har i uppgift av den kvinnliga åklagaren att verkligen pressa barnet, så att det berättar allt om pappas snopp. Så att hon verkligen får fram att den var som en kos spene, som kunde mjölkas. Ledande och förledande frågor och gester från förhörsledaren. Den kvinnliga.

Jag förstår att systern, den anmälande, inte har träffat barnen eller den familj hon anmälde på ett år. Släkten splittrades då den dagen då hon anmälde sin syster till myndigheterna. Inte så märkligt eller underligt.

Anmäl inte era släktingar till socialen i brådrasket! Det är lärdomen av detta. Klara upp eventuella konstigheter inom släkten. Inte med hjälp av myndigheterna. Det pågår alltför många häxprocesser med kvinnor i rollerna.

De kvinnliga åklagarna i det här fallet var desperata att få fast familjen. De hade bestämt sig i förväg för att de var absolut skyldiga. Familjen fick gå igenom fyra rättegångar med tingsrätt och hovrätt plus förvaltningsdomstol för att frias och få tillbaka sina barn.

I kväll är föräldrarna Jennie och Thomas med i SVT:s Debatt kl 22.

Måndagen 7 november 2011
Sandvikens kommunalråd har nu offentligt bett föräldrarna om ursäkt för det felaktiga omhändertagandet av deras båda flickor.
5 april 2013
JK har beslutat att ge föräldrarna skadestånd med 83 000 kronor.

38 kommentarer:

 1. Har du all information om det här ärendet innan du uttalar dig?

  SvaraRadera
 2. Det var korrekt av myndigheterna att omhänderta barnen! Så skall man göra! Uppdrag Granskning skall hålla sina sensationslystna fingrar borta! Agerandet var moraliskt korrekt - pappan var i blåsväder med rätta - oavsett vad han gjorde så blev det en pinsamhet, myndigheterna (socialen) reagerade förnuftigt och barnen borde ha omhändertagits för gott! Föräldrar som uppför sig oanständigt och felaktigt skall inte ha barn om det föreligger ett oaktsamt beteende sexuellt eller att föräldern eller föräldrarna är mentalt oförmögna att ha familj. Sverige är ett bra land, och det är bra att sociala myndigheterna kan ingripa! Det systern gjorde var korrekt, hon handlade rätt. Föräldrarna har på ett bra sätt visat att de är årets sämsta föräldrar - detta är bra - Sverige är landet som är barnens vän!

  Detta går absolut inte att jämföra med Östtyskland eller Sovjet, det är skitprat! Varje land har rätt att ta barnen från föräldrarna! Särskilt som det föreligger att de behöver korrigeras psykiatriskt. vilket var uppenbart och som Uppdrag Granskning helt enkelt klippte bort för att få allmänheten att tro att detta par var så "oskyldigt" och så "oskuldsfullt" som de knappast var, pedofiler är de och det med rätta, sådana finns!

  SvaraRadera
 3. Anonyma: Ojsan då... upprört tror jag. Ha en bra torsdagkväll i stugan ändå. ;)

  SvaraRadera
 4. Jonas Wettergrund3 november 2011 kl. 18:28

  Äsch, Anonym trollar bara.

  Hade varit förståeligt om systern faktiskt misstänkte något, men jag tror snarare att det varit något annat tjafs mellan systrarna och att Jennys syster LJUGER. Bode åtalas för mened och grovt förtal.

  Soc gjorde kanske juridiskt rätt, men de omhändertog barnen för att barnen möjligtvis "far illa". Skulle gissa att tiden hos Soc är barnens mest tragiska period i dess liv hittills.

  Det är en svår balansgång, men hoppas lagstiftningen ändras så att man behöver mer kött på benen för att omhänderta ett barn.

  SvaraRadera
 5. @Anonym
  Du lyckas vara obehagligare än myndigheterna varit i det aktuella fallet! Grattis ...

  SvaraRadera
 6. Jonas: Bra! Vettig kommentar. Jo det var bråk mellan systrarna det har Jennie berättat. Hon trodde inte att systern visste vad hon gjorde när hon anmälde. Systern var aldrig uppe i rätten om jag har begripit det rätt, så mened har hon inte begått.

  SvaraRadera
 7. Vissa tycks dock tro att systern ljuger osv. Hur kan ni påstå det!? För ni vet väl ingenting om den saken kan man anta. Saken är den att hon gjorde vad hon ansåg vara rätt i sammanhanget. Hon ansåg att när mamman hade babblat om "mjölka pappas snopp" så var det inte så svårt att inse att något var käpprätt åt skogen! För det är väl uppenbart att de här båda inte har något ordentligt förnuft - pedofiler är just vad de är! Det är fegt att ljuga och det är fegt att påstå saker som man inte vet något om! Därför är spekulationer fria. Det är därför inte svårt att inse varför dessa blev anklagade!

  SvaraRadera
 8. Anonym 18:58: Berätta mer du verkar insatt...

  SvaraRadera
 9. Anonym verkar ju inte ha alla hästar hemma.
  Från Sören i Falköping

  SvaraRadera
 10. Sören: Du menar hjulet snurrar men hamstern är död eller hissen går inte hela vägen upp eller denne har inte alla bestick i lådan eller denne har inte alla indianer i kanoten.... nä jag tror det är syrran, som hör av sig... hon verkar insatt. Berätta mer!

  SvaraRadera
 11. Ja, där har vi det, dä är Syster Yster eller så kanske det är åklagaren i fallet som hör av sig, för hon verkade ju vara en riktig sympatisk människa...
  Jag tror faktiskt att det är någon liten socialarbetare som hör av sig.
  Från mej Sören

  SvaraRadera
 12. Tror inte hon har någon syster längre

  SvaraRadera
 13. Instämmer med anonym 18.01, 18.04. Man ska vara försiktig med att lita till vad UG redovisar i sitt reportage, eftersom tydligen all information inte har kommit fram.

  Systern reagerade inte impulsivt, hon rådgjorde med psykolog och flera andra innan hon vågade göra anmälan. Det är inte konstigt alls att systern reagerade på föräldrarnas film på sina barn som enligt en expert på rikskrim hade en "pornografisk prägel". Det är inte konstigt alls att systern reagerar på när barnen berättar om "lekar med pappas snopp". Det är inte konstigt att då också reagera på en pappa som sover naken med sina barn.

  Här kommer mer information fram, som UG uppenbarligen "missat" att redovisa:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article13879973.ab

  Eftersom bara 3% av alla anmälningar om våldtäkt mot barn, leder till fällande dom, så innebär det att "icke dömd" inte alls är lika med "oskyldig". Det betyder snarare att domstolen inte har kunnat bevisa att brott har begåtts.

  För min egen del hoppas jag att soc och människor i familjens omgivning nu håller ett vakande öga på dessa barn och deras föräldrar.

  SvaraRadera
 14. noboytoy: åh herregud ännu ett troll hur hittade du hit helt plötsligt... nä berätta inte snälla. Ta kvällsgroggen och gå direkt i säng... tack!

  SvaraRadera
 15. Nu kanske det är mest "trollande" som vissa håller på med men om det finns dom strömningar som "Anonym" och "noboytoy" ger uttryck för så är vårt samhälle illa ute. Vem kan längre gå säker när "pöbeln" styr och rättfärdigar myndigheterna som trampar in i utsedd familjs hem och ödelägger människors liv utan någon som helst hänsyn till de inblandade personerna. Här far både barn och vuxna illa, varför?

  Vad har vi gjort som skapat detta samhälle?

  SvaraRadera
 16. RWR: Äh dom vill bara ha uppmärksamhet på sig själva... hälften är pedofiler själva och den andra hälften hatar pedofiler. En del kallar sig socialister... och vill försvara dom i Sandviken... där s och mp regerar tillsammans. Det vi bevittnar är hur de sista resterna av det postsosserike, som fanns i 50-talet år krackelerar. Detta är samhällets utkanter. De allra flesta människor är okej och bra föräldrar och annat i sina liv...

  SvaraRadera
 17. Uppdrag Gransknig är ett opålitligt program, det är ett program dsom älskar skandaler! Janne Josefsson borde förses med hänglås över sin mun, i praktiken därför att programmet är så vinklat att sanningen inte kommer fram! I detta fall handlar det om incest, ett allvarligt brott! I det andra fallet så smutskastade Uppdrag granskning Per Johansson och Glada Hudik Teatern för att inte ge "riktiga löner" till utvecklingsstörda som har förtida pension och bidrag för daglig sysselsättning - vilket är tillräckligt för dem utöver den summa de fick - samhället är ett bra samhälle! Maktmissbruk finns inte! Svenskar som kommer med den sortens lögner vet själva ej vad de pratar om, de kan flytta till Kina, Nordkorea eller till Kuba och Venezuela, där sysslar man med maktmissbruk. MEN INTE I SVERIGE!

  Sverige är ett fritt land! Sverige är ett bra land! Man skall se till så att alla mår bra! De som inte sköter sig får vård eller fängelse!

  SvaraRadera
 18. Anonym 21:10: Ja egentligen är du väl samma anonym hela tiden. Du är en naiv stackare som inte fattar att folk kan råka illa ut. Jag ser det hela tiden. Människor som aldrig har gjort någon för när, som inte har begått ett enda brott i sitt liv, som utsätts för arbetsförmedling och a-kassa där det sitter små tjänstemän med piskan på ryggen och utövar sin egen lilla makt. Det finns maktmissbruk i Sverige också. Gå nu och lägg dig och hoppas du drömmer sött i ditt eget lilla drömland.

  SvaraRadera
 19. Tack Ann Helena! Du är själva sinnebilden för sunt förnuft.

  SvaraRadera
 20. Hoppas den systern ruttnar i helvetet. Att anmäla sin egen svåger för pedofili skulle åtminstone göra att om jag vore den utsatta systern så skulle de släktbanden för all överskådlig tid vara ödelagda. Släkten är värst!

  SvaraRadera
 21. Hoppas att NÅGON håller ett vakande öga på ANONYM och NOBOYTOY i framtiden...
  Vem vet vad vad de kan hitta på ???
  Från Sören I Falköping

  SvaraRadera
 22. Systerns agerande kan ju för all del tyckas märkligt men att det finns folk som ser spöken mitt på ljusa dagen kommer man aldrig ifrån. Vad som är verkligt beklämmade är att systemet i Sverige fungerar på ett sådant sätt att myndigheterna låter sitt agerande styras av sådana människor. Skall verkligen svenska myndigheter agera på det sättet man gjort i detta fall så fort någon slänger ur sig ett obevisat påstående? Kan vem som helst höra av sig till socialen och påstå att grannen utsätter barnen för övergrepp? Det för ju tankarna till 1600-talets häxprocesser. Visst skall barn skyddas mot övergrepp men detta har under senare år ofta urartat till ren häxjakt och ett antal rena häxprocesser. Att myndigheter deltar i sådant är skrämmande. Med detta sagt vill jag ändå hoppas att de värsta excesserna ligger bakom oss. Tingsrättens och Hovrättens domar i ärendet speglar förhoppningsvis en tillnyktring. Se även Per Hagwalls utmärkta inlägg i SvD.//Bonnläppen

  SvaraRadera
 23. Bonnläppen: Jag har länkat till Per Hagwalls inlägg i Svenskan där uppe. Tryck på orden "absolut skyldiga" i sista stycket, så hamnar ni där.

  Det Per Hagwall skriver på slutet om att en man skulle inte ha kunnat erbjuda den 11-åring, som blev avslängd tåget något husrum, nä det skulle väl egentligen inte kvinnan som tog hand om henne heller ha gjort. Hon skulle ha ringt polisen.

  SvaraRadera
 24. Jag blir så trött... du får trollen efter dig fortfarande... de som ser pedofili i varje buske och som alltid skriker om barnets bästa in absurdum... visst ska vi se till barnets bästa... men detta är ju löjligt. Häxprocess anno 2011 och systern borde skämmas!!

  SvaraRadera
 25. Vi föräldrar som blivit utsatta för soc mobben, får ständigt kommentarer liknande anonyms i denna bloggen. Man kämpar för sin rätt och blir kallad rättshaverister och blir stämplade med diverse diagnoser av soc för att man protesterar mot deras agerande. Mina barn blev omhändertagna när jag bad om hjälp för min sons spelberoende och för att min dotter byggt upp en hemsida där hon lagt upp pornografiskt material (inte på dig själv). Detta kom bi i konflikt med varandra om och jag ville få stöd och hjälp med att styra upp detta. Under tiden detta pågått har jag brottats med cancer. Soc hjälp var att smutskasta mig och alienerat mina barn ifrån mig och fosterhems placera min dotter sedan dessutom LVU:a min dotter. Detta har de fått igenom genom att smutskasta mig och påstå en massa lögner och förvanska utredningen och bortse från sådant som talar för mig. Detta har krossat familjerelationerna totalt. Soc påstår bl a att jag skulle psykiskt misshandla min dotter och att jag inte kan tillgodose min dotter i sexuell vägledning. Nu har det gått exakt ett år sedan hon blev omhänder tagen. Det är en ohygglig sorg och frustration man känner. Själv har jag alltid gjort allt för mina barn och sett till att vara ett bra föredöme. Men istället för att hjälpa till så gör de barnen till offer och mig till förövare. Mitt mandat som förälder har tagits ifrån mig, och barnen får lära sig att de inte behöver ta konsekvenserna av sina handlingar.

  SvaraRadera
 26. Det hela var inte så påhittat av systern, och hon hade visst kontaktat en psykolog som rådde henne att kontakta sociala myndigheten. Det gällde "mjölka pappas snopp"-incidenten, det andra var semesterfilmen som uppenbarligen hade visats av modern för systrarna, som inte var bra ur någon aspekt. Som även denna kom att bli anmäld, och som av Kriminalinspektör uppfattades som barnpornografisk av outgrundliga skäl - det hela har enligt vad man kan läsa i en krönika från i går av Oisín Catnwell i Aftonbladet en viss förhistoria... Den är tämligen graverande - men å andra sidan så tror jag inte riktigt på det hela - psykologen verkar ha varit rubbad liksom systern verkar. Man gör de facto inte på detta sätt, systern bör liksom psykologen, polisen, åklagaren och socialtjänstemännen samt politikern åtalas för att falskeligen ha tvångsomhändertagit barnen på uppenbart påhittade historier! Moralpaniken och pedofilin är inte något annat än förföljelse mot män! Det får vara slut med feministernas moralpredikor och med detta "krig" mot männen. Är kvinnor rädda för män så bör det finnas bot mot detta! Nu får det vara slut på detta trams, det här kallas för förföljelse och har likheter med McCartyismen på 50-talet mot kommunister och häxförföljelserna 1600-talet. Moralpanik = häxförföljelser mot män!

  SvaraRadera
 27. Oisin Cantwell har ändrat den första utgåvan av sin artikel, den som notoyboy läst enligt datumet för sitt inlägg här. Oisin har nu tagit bort t ex delen där han skriver att domstolen konstaterar att sexlekar har förekommit vid upprepade tillfällen.

  Jag skrev till Oisin och frågade varifrån den informationen kom. Han svarade att det beklagligt nog fallit bort lite information. Sedan hade han själv lagt till ordet "sexlekar". När han svarade på mitt mail tyckte han det var ett dåligt ordval som förde tankarna till frivilliga aktiviteter mellan vuxna.

  Dock har han (tycker jag) beklagligt nog valt att ha ordet sexlekar kvar i sin artikel. Det finns inga belägg för att sådana överhuvudtaget ska ha förekommit. Dock är väl Oisin en god artikelskrivare för en tidning som Aftonbladet. Saknas stinget hittar man på lite och vrider till det.

  Jag har alltså läst domskälen från både Tingsrätten och Hovrätten. Efter vad jag kan dra mig til minnes finns inte ordet sexlek eller någon form av ordet i dem.

  För övrigt anser domstolarna att de båda systrarna till mamman och deras respektive är trovärdiga vittnen.

  Det som upprör mig allra mest i det här fallet är den totala bristen på barnperspektiv från Socialtjänstens sida. Man fråntar alltså barn som man redan tror är traumatiserade all trygghet de har i sitt liv. Socialtjänsten stjäl deras hem och föräldrar från dem. När ska detta förändras?

  Det mest logiska i liknande fall borde vara att barnen stannar kvar i sin trygghet med sina föräldrar, eller en av dem, eller bara i sitt hem. Det måste ju logiskt sett ha den allra minsta påverkan på barnen.

  För vi har väl fortfarande barnens bästa i sikte? Eller har målet ändrats sedan Socialtjänsten fått upp spåret på en misstänkt PEDOFIL?!?! Har det viktigaste blivit "sätt fast pedofilen" istället för "gör en jävligt snabb och bra utredning för barnens bästa nu!!!"?!

  Socialtjänsten placerar ut en person/service i hemmet under tiden barnen vistas där med föräldrarna under den korta tid som en sådan här utredning SKA ta. Detta för barnens trygghet och säkerställning att ingen verbal eller fysisk påverkan görs på barnen. Det här behöver inte vara en kurator, psykolog eller liknande. Lämpligast är kanske en service som liknar något en ordningsvakt kan göra idag?

  Jag tycker det här verkar jätteenkelt, ur ett barnperspektiv.

  / Kärran

  SvaraRadera
 28. Hela denna historien väcker obehag på många sätt. Sorgen och smärtan hos Thomas o jennie går inte ta miste på.
  Själv utsatt för socialens "misshag" och bristande insikt i vad som borde vara utbildning, pga falska anklagelser om incest osv upptäcker också jag att släkten inte ställer upp. De hade iofs inte under hela min uppväxt gjort särskilt mycket för min utveckling utan snarare bidragit till dess brister, inte så att jag vill lasta dem för det som de inte kunde, det är ju bara ett beklagligt faktum. Att finna nödvändigt stöd och hjälp utanför familjens domäner räddade till syvende och sist mitt liv. Att upptäcka att de i hetluften från soc. ändå inte vill ställa upp var också det smärtsamt, förutom den förfärande insikten att bli utmålad som Vetlandaflickan Lousie fader och inte ha ett enda polisingripande på halsen eller tvångsomhändertagande, däremot panikångest o depression. För detta övergrepp på en villig fader stod Jönköpings Kommun, klädd i hull och hår, det är många år sedan men vågskvallet är lika hörbart ändå och når mina stränder just för att de som ljög inte vill bli påkomna.. Den kommunen är väl något av en förebild för hur man inte ska göra, det visade de väl med Sara, som vistades på deras eget behandlingshem. Den här historien är genuint obehaglig den med, just för att bildade människor verkar ha alldeles för lätt att bestämma sig för vad som är sant och vad som sedan är orubbligt.
  http://castoropollux.wordpress.com/2011/05/14/livet-efter-detta/ Är bara början på ett helvete utan like med släktingar som visar än större brist på insikt och förståelse och en socialtjänst som uppvisar än mer inskränkthet och faller i farstun för fantasirika beskrivningar och karaktärsmord.
  Allt samlat under begreppet och kategorin Häxjaktens Logik, det är också vad det utan överdrifter motsvarar.

  SvaraRadera
 29. Det är ju så att socionomutbildningen har sina brister, och det som skedde för Thomas och Jennie var i grunden djupt tragiskt! Det var upprörande, och jag tycker väldigt illa om Lagerwalls inlägg i SvD 3 november 2011 kl 21:12, uppdaterad: 4 november 2011 kl 08:43 "Snart har vi alla fått pedofilernas blick" är frånstötande och nypuritansk! Det är en otrevlig partsinlaga som jag anser det på Brännpunkt i SvD. Den upprör!
  Hur fan kan han skriva så!? Från det ena till det andra så bör Oisín Cantwell på AB skämmas! De som nu får lida är Thomas och Jennie , men också många, många andra människor som är oskyldiga!

  Denna nypuritanism är ren och skär McCartyism, även om denna var riktad mot kommunister i 50-talets USA och bedrefs av Senator Joseph McCarty från Winsconsin - men likar som mest häxförfljelser och masshysteri! Det här är det också! Överallt märker man att folk är rädda - det här måste få ett slut!
  Jag tror inte på de babblande socialtanterna som kom till tals i Debatt eller på de s.k. socialcheferna eller politikerna, inte heller på polis eller åklagare. Åtalet om pornografibrott som väcktes mot Jennie var ren och skär dumhet som byggde på åklagarens och kriminalinspektörens snuskiga fantasi, detsamam gäller den polisassistent som förhörde barnet och som gjorde onani-rörelsen... Fy vad sjukt!

  Ssystern som angav sin syster var dum, hon övertolkade saker och ting i sin perversa familj. Hon är inget annat än en hjärtlös människa, om hon ens existerar i verkligheten...

  SvaraRadera
 30. Vi blev anonymt anmälda till soc. Man påstod i anmälan att vi tog droger, att min man såg sliten ut och att barnen fick vara uppe för länge på kvällarna. En utredning rörande vanvård av minderåriga sattes igång, och trots att både vi, skola, barnomsorg, våra släktingar och arbetskamrater samt barnen själva intygade att barnen inte for illa hölls denna utredning igång i 5 månader! Enligt lag ska utredningen vara i max 4 månader, och barnen ska "höras" på ett tidigt stadium. Soc krävde urinprov på oss föräldrar, vi vägrade eftersom vi har grundlagsskyddad rätt att avstå kroppsliga ingripanden (det står faktiskt i den svenska grundlagen!)- detta vägrande ledde till ännu större misstanke från soc sida. De ansåg att vi hade ngt att dölja, fast det hade vi inte, vi utnyttjade bara vår lagstadgade rättighet...

  Utredningen avslutades med att fria oss från anklagelsen från den påstådda vanvården. Trots detta friande sa socialtjänstemännen följande till oss: Nu ska ni återkomma var 6e månad och medverka i en uppföljning. Detta kommer ske tills barnen blivit myndiga.

  Då valde vi att lämna Sverige. Fullständigt hänsynslöst måste jag säga. Ska jag och min familj behöva känna oss så förföljda i en demokrati? Helt vansinnigt!

  Jag anser att socialen aldrig ska ta en anonym anmälan på allvar. Om du inte kan stå med ditt namn på en anmälan är du inte trovärdig. Om utredningen slutar som i vårt fall, vill vi ha möjligheten att polisanmäla den anonyma personen för förtal och kränkning. Jag skulle så gärna vilja ha en ursäkt, ett skadestånd och få mitt liv tillbaka! För att bli oskyldigt utsatt av soc är bland det värsta som kan hända en människa, det måste ni troll begripa. Man blir aldrig fri. Aldrig.

  Jag känner varmt med familjen som råkat så illa ut i Sandvikens kommun, och önskar dem all välgång i livet!

  SvaraRadera
 31. Jag tycker att Uppdrag granskning ofta granskar vinklat och då kvarstår en massa frågetecken. Jag blev inte alls säker på att pappan var oskyldig av repotaget för jag undrar varifrån som jag förstod i flertal systrarna(och deras mamma?) fått i från att systern sagt att hon lät ungen leka med pappans snopp? Att de skulle sitta barnvakt någon helg efter kan ju ha avbokats. Det kan vara att föräldrarna är oskyldiga men lika gärna kan vi få läsa om dotterns berättelse om när hon blir vuxen och "talar ut" och berättar om att hon blev sexuellt utnyttjad, mostrarna anmälde men pappan fick ha kvar vårdnaden med mamman som tyckte det var okay.

  SvaraRadera
 32. Sverige är ett dåligt land, man har inte ratificierat FN:s barnkonvention! Svenska myndigheter bör skämmas, särskilt de inom Sociala myndigheter och s.k. fritidspolitiker (bör ha sparken), samt andra myndighetspersoner inom polisen och rättsväsendet! Troll är vad ni är!
  Det är synd om Thomas och Jennie. Kommunens ursäkt är värdelös som allt annat i Sverige!
  Det här landet borde man lämna och emigrera.

  //Anonymous

  SvaraRadera
 33. The authorities in Sweden have too much power. Regardless whether guilty or innocent, the judicial and municipal authorities seem to work totally unsupervised and unaccountable. This is a serious breach in a democratic system. Sweden is therefore in no way a free and fair country.

  SvaraRadera
 34. Kommunalrådet Peter Kärnström, Sandviken:

  - Det är en skyddslagstiftning som Sveriges riksdag och regering har beslutat om, och vi följer den lagstiftningen. Vi har blivit granskade två gånger av Socialstyrelsen och dom har inget att erinra, det är nämndens tillsynsmyndighet.

  SvaraRadera
 35. Sweden is not democratic, it has created a protective law which is decided by the Swedish parliament and is to protect children. It is a good law, and it is seen as a way to deviate from the democracy, and the judicial and municipal authorities seem to work totally unsupervised and unaccountable. Sweden may be counted to countries as Zimbabwe, Venezuela, and Cuba as well as China and other dicatures elsewhere in the world.

  Nobody might to accept that decision by the Swedish parliament, this is more than a serious breach in a democratic system. This has nothing to do with a free and fair country. Sweden is digging its own grave as a member of European Union - leave this soon perhaps.

  SvaraRadera
 36. Anonym 01:15: Uppenbarligen har du inga kunskaper om Sverige. Du tror på sagor.

  SvaraRadera
 37. Och för alla er som inte förstår svenska rekommenderar jag Google Translate... ha en bra dag!

  SvaraRadera
 38. Svar till "Anonym sa";

  Då borde socialen omhänderta dina barn - DÅ får du smaka på vad och hur socialen agerar! Det ÄR skitsnack att socialen "hjälper", snarare stjälper!!

  Socialtjänsten i Sverige , skall du veta, ligger som nummer etta (1) bland återkommande "kunder" i Europadomstolen för brott mot de mänskliga rättigheterna - och där socialen helt saknar bevis utan rent av förföljer föräldrar som Thomas och Jenny (och många andra tiotusentals föräldrar och BARN). Det som föräldrarna och inte minst barnen var utsatta för ÄR misshandel är psykisk tortyr. Tänk dig själv att vara ett värnlöst barn som blir fosterhemsplacerat hos främlingar som aldrig haft göra med barnen - enligt socialtjänstlagen skall/bör i första hand barn vara placerade hos anhöriga.

  Hur kommer det sig att 90-95% av omhändertagna barn som resultat av socialtjänstens "välmenade omsorg" växt upp med knark, grava problem, kriminalitet, hamnat i gäng, utnyttjar droger och alkohol EFTER socialens insatser? Du får ju titta på statistiken och slutresultatet av dessa vuxna barn. Titta på fosterhemsbarnen (som fick skadestånd av regeringen) som tvångsomhändertogs från sina trygga hem och utsattes för sexuella övergrepp, våld, fylla och drogmiljö i sina "nya trygga hem".

  SvaraRadera