söndag 20 november 2011

Äventyrsbad farliga

En femåring höll på att få sätta livet till i går i äventyrsbadet i Örebro.

Han låg livlös på bassängens botten i vågavdelningen, när andra badande upptäckte honom. Badvakten och en ambulanssjukskötare, som råkade befinna sig där påbörjade hjärt-lungräddning. Då hade han ingen puls.

Men efter någon minut så fick räddningen effekt. Han vaknade till liv, hostade, kräktes vatten och började gråta. Pojken befann sig i badet med sin mamma och ett syskon. En anmälan om vållande av kroppsskada är upprättad, men inte med någon misstänkt.

Äventyrsbad kräver ständig tillsyn, särskilt om det är mycket folk i bassängen. I augusti i år omkom en femårig pojke i samma bad, Gustavsviksbadet i Örebro. Det finns skyltar som säger att barn under tolv år inte får vara utan föräldrar i den delen av bassängen där han hittades.

Och barnfamiljer får en folder med anvisningar när de kommer. Denna insats gjorde Gustavsviksbadet efter att femåringen drunknade i augusti i år.

Ambulanssjukskötaren heter Johan Wallentin och var i badet på sin fritid. Femåringens mamma kan tacka honom för sin sons liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar