söndag 27 november 2011

Byggjobbare gillar klarspråk om invandring

De skräder inte orden när de intervjuas i Sydsvenskan. Mona Sahlin är rädd för att socialdemokraterna ska anpassa sig till sd, men i futten sitter gubbarna (obs alla killar i alla åldrar kan kallas gubbar när de är i grupp) och säger:

- Sossarna är för fega. De måste prata om invandringen.

– De är rädda att tappa utländska röster. Invandrarna har blivit så många nu.

– Vi har varit för snälla, vi svenskar.

– Jag har varit inne och byggt på fängelser. Jag har fan aldrig sett en svensk därinne.

– Åjo, det finns nog.

– I alla fall måste vi stoppa invandringen ett tag. Tills vi får ordning på det.


Freddie Åkerblom, som är socialdemokrat är oroad över att sd tar så många väljare. Och hatet mot invandrare finns där. Det var Ilmar Reepalus förslag om tillfälliga medborgarskap, som upprörde mest. De skulle få vara här på prov. Ha en prövotid ungefär som finns med körkort.

Helt klart är att socialdemokraterna har problem. Det är ett mycket skakat parti, när de som tidigare betraktades som kärnan i partiet nu inte vet var de hör hemma.

Att det har spårat ur fick jag själv bevis på när en av sopgubbarna, som har klagat på oss, fast det inte är några problem med att hämta soporna hos oss och aldrig har varit det, drog till med att han skulle inte hämta våra sopor nästa gång.

Han drog in facket och skulle komma hit med arbetsskyddsombud och prata med alla parter. Det tyckte företaget, som heter Reno Norden och finns i Norden således. Full uppställning från företaget alltså.

Men de hade glömt att vi inte är kunder hos dem. Vi är kunder hos kommunen och kommunen är den instans som ställer till det just nu, för att de håller på och gräver upp för vatten och avlopp här. Det är en tvingande åtgärd.

Det är klart att det blir lerigt och problem med den höst som vi har i år.

Och företaget, som Värmdö kommun har anlitat och som gräver här - som heter Frentab - hade lovat att själva flytta soptunnan ifall sopföretaget inte kunde hämta den. Men sopgubben trodde att han kunde få några poäng på att dra till med hela facket och arbetsmiljölagen.

Jag fick själv upplysa kommunen om att vi var kunder hos dem och inte hade något ansvar för annat än att beställa och betala för sophämtning. Vägen har inte vi som hushåll hand om. Vi ska bara ställa ut tunnan utanför tomten. Så ser avtalet ut. Och så bad jag att slippa bli påhoppad av den där mannen igen. Den ende på tjugofyra år, som har varit otrevlig mot mig.

Men jag drar inte slutsatsen av detta att alla män är otrevliga och kan bruka våld mot mig när som helst, som Roks gör. Tvärtom. Det var just den här mannen. Ingen annan. Frentab-gubbarna är jättetrevliga.

Facket och socialdemokraterna var nog bra en gång i tiden. Ungefär på Olof Palmes tid, då var jag själv medlem, men nu är en annan tid och det är dags att börja se den verkliga verkligheten, istället för att luta sig tillbaka på gamla lagrar.

6 kommentarer:

 1. "Det tar alldeles för lång tid att hitta en kommun där det finns både bostad och möjligheter att få jobb" säger de ansvariga!!

  Jo den verkligheten känner många ungdomar till sedan länge som ännu bor hemma.

  Men de är ju infödda Svenskar förstås, och dem är det omodernt att ta hänsyn till!

  Vad ska det bli av detta vansinne?

  Peter K.

  SvaraRadera
 2. Peter K: Ingen som vågar säga någonting tydligen... inga fler kommentarer.
  Jo bostäder har aldrig funnits i det här landet (utom där det inte finns jobb). Min mamma och pappa fick en hyrestvåa i Stockholm när de fick sitt andra barn. Då blev de tilldelade den (gifta och med två barn) 1948 och slapp att bo i andra hand.

  Jag ärvde denna lägenhet eftersom jag bodde hemma fortfarande när mamma dog. Och min yngste son bor hemma nu. Det är mer än 60 års utveckling av boendet i och kring Stockholm, dvs ingen alls. Min son och hans sambo har ändå haft tur... de ärvde pengar och har jobbat ihop dem så att de äntligen kan flytta snart... till en bostadsrätt.

  SvaraRadera
 3. @ Peter K 27 nov. 12:20
  som skriver:

  "Jo den verkligheten känner många ungdomar till sedan länge som ännu bor hemma.

  Men de är ju infödda Svenskar förstås, och dem är det omodernt att ta hänsyn till!

  Vad ska det bli av detta vansinne?"


  Vad det ska bli? Jo du, det ska bli en minskning av urbefolkningen. Svenska ungdomar får inte egen bostad och kan inte bilda familj, dvs skaffa barn!
  Samtidigt får invandrare förtur till bostäder och skaffar många barn.

  Reifeldts plan går som på räls - och det går undan med faslig fart att minimera urbefolkningen.

  Med vänlig hälsning
  Annareh

  SvaraRadera
 4. Annareh: Här är fakta om invandringen för 2010. De flesta som flyttar in är svenskar:

  http://www.scb.se/Statistik/BE/BE0101/2010A01L/In-_och_utvandring_korr_2011-10-10.pdf

  De flesta flyttar till storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. Det är rätt hårda krav på att få förtur:

  http://www.bostad.stockholm.se/sv/Om-bostadskon/Fortur/

  SvaraRadera
 5. @ Ann Helena Rudberg 28 nov. 07:40

  Läs Affes Statistikblogg och se hur svenskar minskar i förhållande till invandrare!

  Och att det är flest svenskar som flyttar in i Sverige är väl diskutabelt. En invandrare får utan några krusiduller svenskt medborgarskap efter att ha vistats i landet i tre år - utan några krav på kunskaper i svenska språket eller några andra krav.
  Flyttar den "svensken" tillbaka till sitt ursprungsland och sedan återvänder till Sverige så har alltså en "svensk" återvänt till Sverige!

  Svenskar blir diskriminerade både när det gäller fördelning av bostäder och när det gäller att söka jobb (Instegsjobb för invandrare men inte för svenskar).

  Annareh

  SvaraRadera
 6. Annareh: Jo så kan det vara... ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera