fredag 18 november 2011

Håkan Juholts nya grodor

Han verkar inte ha följt med i debatten de senaste 20 åren när han uttalar sig om det "borgerliga experimentet" och att detta kommer att falla ihop.

Uppenbarligen har han ingen aning om att också socialdemokratin står för privatisering, att elpriserna var högre, än de är nu, på Göran Perssons tid eller att det är kommunerna som har ansvaret för att kontrollera äldreomsorgen.

Och tågen kommer alldeles säkert gå bättre nu i år när vintern inte har chockstartat i november med mycket kyla och snö.

Jag har sagt det förut och säger det igen. Han ser ut som en tecknad seriefigur, eller den där boven, som Charlie Chaplin alltid slogs emot i stumfilmerna. Och han uppträder likadant. Hur länge ska socialdemokratin orka?

Håkan Julholt förnedrar alla som jobbar med politik, vilket parti de än tillhör. Vad är det för clowneri vi har fått i vårt stackars land.

8 kommentarer:

 1. Alla oärliga alliansare då. Är de så mycket bättre ? Titta vad alliansen gjort mot sjuka, arbetslösa och nu privata äldreboende. Tror ibland att de har njutning av det. Men det klart, kapa den hand som föder en är ju dumt. Alliansen får kanske sina bidrag från Carema ? Reinfeldt = Simpson

  SvaraRadera
 2. Ja det är lite clowneri. Men var glad att du inte bor i USA! Där kan man snacka om clowneri..

  SvaraRadera
 3. Roggan:
  Ja ni vänstermänniskor tror alltid att alla som inte tycker som ni njuter av missär.. Det är ju bekvämt att inte behöva ta en intellektuell diskussion. Demokrati och hederlighet får stå åt sidan när man siktar att återta lander till varje pris. Eller hur?

  SvaraRadera
 4. Att allt var mycket bättre när det sköttes i offentlig regi vet vi ju.

  Fråga bara alla barnhemsbarn som har blivit så väl behandlade på dessa inrättningar under 30-, 40-, 50-, 60-talet.

  SvaraRadera
 5. Min kommentar var avsedd som svar till Roggan.

  SvaraRadera
 6. Roggan: Sluta Copy/paste spamma alla bloggar!

  SvaraRadera
 7. Är det clownaktigt att kritisera det sjuka, nyliberala, marknadsfundamentalistiska samhälle vi tvingas leva under idag?

  Socialdemokraterna under Göran Persson var stundtals mer höger än Moderaterna:

  Persson avreglerade elmarknaden.

  Persson avreglerade postväsendet.

  Persson införde den fria etableringsrätten inom välfärdssektorn.

  Persson var den som drev igenom nedskärningar och åtstramningar på 90-talet som drev ut människor i arbetslöshet och sjukdom.

  Juholt är en nystart för partiet, den första socialdemokraten sedan Palmes död som vågar vara vänster istället för att hylla den fria marknaden och privatiseringar.

  SvaraRadera
 8. Anonym 14:43: Jo det vore väl gott och väl om han stod för det han sade också, men ingenting i första sossebudgeten handlade om barnfattigdomen, som han predikade om hela våren... han backar så fort han hinner ifrån alla tjusiga ideologiska ställningstaganden. Han åker runt och lovar, men ingenting håller i praktiken när verkligheten kryper närmare inpå. Och vi lever inte längre på 80-talet. Den tiden är förbi.

  SvaraRadera