lördag 26 november 2011

Scum yttrandefrihet

Lars Vilks är numera invaderad av troll, så det går inte att kommentera det han skriver på sin blogg. Trollen är värre än islamister, för de trasar sönder all vettig kommunikation.

Och den där debatten, som var häromkvällen i TV4, såg jag inte, men förstår att de hade tussat samman Lars Vilks med Petra Hjortensjö, som fungerar som ett slags troll på Newsmill eftersom hon debatterar på ett underligt sätt.

Uppenbarligen har det blivit så att vi inte har nog med debatter i det rasande tempo, som allt ska avhandlas numera. Vi har för många forum helt enkelt och ämnena är inte obegränsade.

Vi befinner oss i den sista av tider. Och då går allt fortare och fortare tills det blir totalt kaos. Liknelsen Babels torn håller än från bibeln, att det till slut inte går att höra eller förstå vad någon säger.

Det ska vara värre och häftigare debatter, för att överhuvudtaget nå fram, så Anders Breiviks manifest har mötts av Valerie Solanas manifest. Våld möter våld och raseri ett annat raseri.

Detta kan aldrig sluta väl. Allt kommer att ställas på sin spets och utmynna i ett fullskaligt krig och det vet vi ju hur det går i krig. Ingen vinner. Alla förlorar på det.

Här har jag tidigare skrivit om Scum.

2 kommentarer:

 1. När det gäller tolkningen av SCUM-manifestet så finns en annan text av Solanas som kan vara vägledande: http://www.dads-r-us.se/2011/11/16/hur-vi-forverkligar-scum-manifestet-over-hela-varlden/
  Det är ofattbart att den "kulturelit", som säkert ser sig som det godas företrädare, har så svagt grundade mänskliga värderingar att de mangrant går ut och hyllar SCUM-manifestet. Sören Halldén skrev boken "Humbuglandet" med analysen att det ingalunda är talang som räknas om man ska nå framgång där. Det handlar om korrumption och maktspel mm. Att personer med skicklighet inom dessa områden skulle gilla och försvara SCUM-manifestet är ju iställe inte så förvånande.

  SvaraRadera
 2. Anonym 8:27: Jo jag håller med dig om att "kultureliten" inte har rört på sig alls sedan ordföranden för Författarförbundet Mats Söderlund gick ut och sade att han skulle rösta med Fi... dom tycker att det här är en kul debatt och TUR-teatern är så glada och lyckliga över att dom kan spela några föreställningar till... ingen av dem verkar inse att detta bottnar i allvar, att ord betyder något, att det grundar sig i en verklighet, vilket jag också skrev om här:

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2011/11/millennium-fick-en-emmy.html

  Inte heller begriper de att de upprätthåller den världsbild, som säger att kvinnor är underställda män. Och att de för alltid kommer att vara offer. En dystopi.

  SvaraRadera