fredag 25 oktober 2013

Yttrandefriheten inskränkt

Noterar att också Sveriges Radio har strypt yttrandefriheten. Det går inte längre att länka till artiklar. Är väl enbart Svenska Dagbladet av de stora medierna som fortfarande har länkmöjlighet kvar i generöst mått. Men där blir artiklarna suddiga efter ett tag om man inte är prenumerant. Så det går inte att läsa tidningen.

På DN går det att länka till obetydligheter, men inte till större händelser. Allt beroende av att inte sd:are och annat skumt folk ska få tillgång till vanliga människors hjärnor. Medierna blir mer och mer inåtvända och inskränkta.

Yttrandefriheten sitter illa till. Vi ska indoktrineras inte tänka själva. Att tänka fritt är stort, men att tänka rätt är större, som det står som devis på Uppsala universitet. Rättning i leden! Det "goda" måste få segra fast det drivet in absurdum slår om till sin motsats. Men den läxan har vi som mänsklighet ännu inte lärt oss.

Nu ska man vara anställd och godkänd mer än förut och tillhöra den så kallade "eliten" för att få synas i gammalmedierna. Det är en sorglig utveckling från att det tidigare har varit möjligt att ha en blogg och därifrån uttrycka sina åsikter och synas ganska lätt.

Newsmill är nedlagd för gott, något annat har inte hörts, och Debatt på SVT kör sin egen agenda. Vi är i rask takt på väg mot Babels torn där röster antingen inte hörs eller sammelsuriet är så stort att det inte går att urskilja några enskilda.

Medierna är på väg att göra sig själva obehövliga i sin iver att alltid ligga i framkant och vara låtsasdemokratiska. Då skapas andra utrymmen där folket kan trivas och diskutera fritt vad som händer i världen. Samt handla därefter.

2 kommentarer:

 1. När det gäller Twingly så kan jag tipsa om följande tidningar:
  Dagen
  Skånskan
  Laholms Tidning (variant av Skånskan)
  Norra Skåne (variant av Skånskan)

  Jag brukar leta reda på notiser i dessa, de har en hel del TT notiser, och länka det inlägg jag skriver. Jag har ju med andra media länkar också, men just att få inlägget synligt i en tidning har blivit rejält begränsat, tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tyvärr är det så. Tycker det är skämmigt.

   Radera