torsdag 24 oktober 2013

Radikala feminister hatar män

Jo det ha vi upptäckt för länge sedan och nu har journalisten Helene Bergman skrivit en bok om detta. Om hur den feministiska rörelsen från början handlade om att förvandla samhället tillsammans med männen. De är inte fienden.

- Det som förenar radikalfeministerna i dag är hatet mot mannen. Vi som är klassiska feminister vill älska våra män. Vi vill ha männen på vår sida i kampen för jämställdhet. Vi som är klassiska feminister säger nej till könsrasismen! Så menar Helene Bergman.

Hon vänder sig särskilt mot Gudrun Schyman och Maria Sveland. Dessa båda som uppmuntrar rädsla och förlamar debatten. Och det var Julian Assange-affären som gjorde det tydligt för författaren att kvinnor är rädda och hatar män.

Helene Bergman är 67 år och känner inte alls igen sig i dagens "fega och kidnappade egofeminism". Hon har känt ett behov av att berätta hur det var då på 60-talet när kvinnor började kämpa: det fanns inga p-piller, abort var förbjudet och ingen talade om kvinnlig orgasm.

Hennes bok heter  Med svärtad ögonskuggga och har kommit ut.

5 kommentarer:

 1. Håller med om att det inte är någon debatt kring feminism, att den förlamats. Å andra sidan är det väl något att göra, mer än att prata.
  Jag tycker att Gudrun Schyman har sina för och nackdelar. tycker inte att det verkar som att hon hatar män, däremot kan hon hu vara lite beskäftig. Schyman har på senare år, varit bättre på att se helheten, hon har börjat intrssera sig för miljö. Är med i miljödebatter med Steg 3 tex. som jag sett.
  Maria Sveland har jag aldrig intresserat mig för, tycker inte att hon verkar vara sig intelligent eller rolig etc. /C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maria Sveland är inte intelligent.

   Radera
 2. Ja Gudrun Schyman är så underbar!Jag glömmer aldrig när hon skällde ut mig för att jag ville flytta från hennes hus. Hon hade bott i bostadsrättsföreningen några månader och vi andra hade jobbat i fem år för att ordna boendet. Men det var hennes "kollektiv" vi skulle svika. Intresserar sig för miljö? Ja hon har alltid försökt att se vart vinden blåser så att hon kunde göra karriär på det. Hon blev försörjd av skattebetalarna när hon blev vilde i riksdagen efter att ha blivit tvungen att avgå för att hon hade skattefuskat. Numera är hon rik pensionär och bor i Simrishamn.

  SvaraRadera
 3. Gudrun Schyman underbar, nej, inte direkt. Men jag tycker att hon kan vara bra på att tala, bra på att formulera sig och argumentera.
  Vi har inte så många politiker i detta land, som är bra på att tala eller argumentera. Jag tänkte på det någon gång då jag sett tvprogram Skavlan, och de haft en del norska eller andra politiker där, och jag har blivit förvånad: det finns politiker som är justa, insatta i samhällsfrågor och kloka. Det är tråkigt att Sverige inte haft en sådan hög nivå på sina politiker, med några få undantag. /C

  SvaraRadera