onsdag 16 oktober 2013

Liza Marklund förföljd

Hon stalkas av en man hon skrev om år 2008 i en krönika i Expressen. Det är priset för att vara offentlig och känd. Det är ett hårt öde. Så här skrev hon då:

"På dagarna jobbade han på Försvarets Radioanstalt, FRA, som sysslar med att signalspana mot spioner och kartlägga faror mot rikets säkerhet.
På nätterna drev han ett personligt korståg mot felparkerade bilar."

Uppenbarligen en man med någon liten skruv lös kanske, men FRA skulle sättas åt. Det tyckte också Liza Marklund, som ville visa vilka som kunde jobba där. Hon kallade honom bajsmannen.

Det är en 55-åring som nu återigen har följt efter henne när hon var på väg till sitt förlag. Men det är inte första gången han förföljer henne. I september förra året anhölls han misstänkt för ofredande, men målet lades ned. Han hade dock ett kontaktförbud, som gick ut i mars i år.

Liza Marklund har bett att få kompisen Thomas Bodström till advokat i det nya fallet. Hon är tuff och menar att det inte är "rädsla för personliga repressalier" som ska styra det journalistiska arbetet. Mannen i fråga är tidigare dömd i tingsrätten för skadegörelse, men friades i hovrätten i brist på bevis.

3 kommentarer:

 1. Hej, Ann Helena ! Försökte lägga in ett litet tillrättaläggande härom dagen. Du verkar ha tagit bort det. Nägon särskild anledning därtill ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va har jag tagit bort en kommentar? Kan det vara möjligt? Vet inte vad det handlade om, men om det var något som angår bara den brottsliga maffian eller något annat så försvann det väl av sig självt i cyberrymden. ;)

   Radera
  2. Då försöker vi igen : Expressen har tidigare anmälts till PO/PON för Marklunds krönika och är numera i högsta grad part i målet. Och man fortsätter i samma stil nu. Grova överdrifter !

   Och friandet i hovrätten skedde inte p g a brist på bevis utan p g a uppvisande av sådana, framtagna på egen hand. Hela fallet är i själva verket en rättsskandal, om vilken det också finns en blogg/hemsida.

   Radera