tisdag 22 oktober 2013

Internet används i de ondas tjänst

Internet står till buds för de onda och det är en fara för världen. Det är ett "instrument för det onda". Så kategoriskt uttryckte sig integrationsminister Erik Ullenhag i ett tal på Norrlands nation i Uppsala.

Talet var anpassat till denna konferens som i två dagar skulle handla om näthat. Det var INACH som stod bakom, en organisation som är mot näthat i cyberrymden. Och ministern tänkte naturligtvis åt ett visst håll. Bortåt sverigedemokraterna och och inte åt det andra hållet kommunisterna kan jag tänka.

Visst finns det mycket ondska och hat där ute, men det är inte mycket att bry sig om. Det tar kål på sig självt så småningom och relativt sett så går det ganska fort. Om man inte fäster sig vid hatet så försvinner det ned i underjorden som sig bör. Den som är klok och själv utvecklad behöver inte bry sig så värst.

Men tydligen är det ett krig som pågår där ute enligt Erik Ullenhag och det är ju allvarligt. Att gå ut och kalla allt helt kategoriskt för ondska gör att godheten står emot. Det är att dela in världen i svart och vitt och ingenting finns däremellan. Och mycket riktigt så såg ministern den största faran i att de "goda krafterna" skulle tystna för då "riskerar vi att förlora dem som står och väger mitt emellan" sade han. Detta drog ned rungande applåder från deltagarna.

Sådana människor som Erik Ullenhag har tagit över efter prästernas tidigare helvetespredikningar. Ondska står mot godhet och mitt emellan står fåren, som måste ledas till rätt sida. Jag trodde vi hade kommit längre än så i människouppfattning, men uppenbarligen inte. Världen är en krigsskådeplats och kommer så att förbli. Ond står mot god och hur ska vi nu ta kål på de onda? Peka ut dem tydligt så blir det lättare. Har vi inte hört det där förut för så där sjuttio år sedan?

PS. Tog just bort den senaste bluffkommentaren från Nigeria, där en "ärlig långivare" ville låna ut pengar. Men sådana mejl eller kommentarer är inte utsända av onda människor, utan av giriga. Det finns en gradskillnad. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar