fredag 18 oktober 2013

Vi kan inte bygga ett bidragssamhälle

Det säger finansminister Anders Borg i dag. Det måste vara eftertankens kranka blekhet för något annat har väl knappast denna borgerliga regering gjort. De har ingått oheliga allianser för att ta hit hela världens befolkning och dessa går på bidrag. Det är helt självklart. I många år dessutom. 

En del tycker också att de har rätt att stjäla så mycket de kan av oss och sedan kan vi ha vårt skitland för oss själva. Själva så drar de härifrån. Jag fick en sådan kommentar när jag skrev om Anas Khalifa, som har förbrutit sig grovt mot landet. Fast han har bott här sedan han var i tvåårsåldern, men han och systern Alia tillhör de som inte har kunnat anpassa sig.

Och sedan är det en mycket stor orättvisa att ta ifrån pensionärerna mer än de arbetande. Detta har de avstått i lön under sitt liv och sedan ska de ha mycket mindre än andra och dessutom betala mer i skatt än andra. 

Visst är det märkligt att pensionärer, som har betalt full avgift på dagis för sina barn, som har betalat pensionerna för sina föräldrar (de röstade igenom reformen 1957 men hann aldrig betala till den), som har betalat massor med pengar till bankerna för att rädda dem plus skyhöga räntor under 90-talet (upp till 24 procent) nu inte ska få ha det gott och bra på sin ålders höst.

Istället ska pengarna gå till att fylla på med folk i vårt land. Det går inte att ta hit massor med människor som behöver hjälp hela tiden. I Sverige ger vi tio gånger så mycket i socialbidrag till invandrare som till infödda. I andra jämförbara länder fungerar det inte så utan där får den inhemska och den utländska befolkningen ungefär lika mycket.

Är inte det ett märkligt bidragssamhälle? Men nu ska det inte längre bli några jobbskatteavdrag utan det ska satsas på andra områden som jobb och skola. En socialdemokratisk politik från moderaternas sida. Vem ska man rösta på nästa år? Tror jag avstår helt och hållet. Det är inte längre politikerna som styr samhället utan samhället styr sig självt. Och annars så skrattar kriminella bara och stjäl ännu mer. Girigheten sitter på tronen.

Till USA kvotinvandrar varje år 0,3 procent av befolkningen. Detta för att USA ska kunna behålla sin särart. Men till Sverige invandrar kring 100 000 per år, en väldig omflyttning som gör att Sverige växer med rekordfart. Men till vilket pris? Vi har fler invandrare i dagsläget än vad det traditionella invandrarlandet USA har.

8 kommentarer:

 1. Enligt vissa så är det fel att pensionärerna betalar mer i skatt än en arbetande:http://www.dn.se/debatt/pensionarer-beskattas-inte-hardare-an-lontagare/

  SvaraRadera
  Svar
  1. De vet inte vad de pratar om. Arbetsgivaravgifter? Så pensionärerna skulle betala arbetsgivaravgifter på sina pensioner också? Är det kontentan? Alla pensionärer som har jobbat har betalat arbetsgivaravgifter genom sina arbetsgivare eller själva. Lönen som en arbetstagare får ut är belagd med skatt och den är lägre än vad pensionärer betalar. När man blir pensionär och eventuellt jobbar så utgår inga arbetsgivaravgifter för då är redan pensionen betald. Min pappa jobbade tills han var 70 och hans arbetsgivare tyckte han skulle arbeta så länge han orkade för det blev ju så bra och billigt då. För arbetsgivaren.

   Radera
 2. Så rätt Du har. Om fler vågade skriva o tänka detsamma. Skulle det finnas hopp
  för Sverige o svenskarna( etniska som tidigare, 50.60.70.talets invandrare) Detta som sker nu i Sverige är helt vansinne. Vad har 7-klövern i sina hjärnor, är det sågspån???

  SvaraRadera
 3. Jag har på senare tid blivit allt mer bekymrad över just det här. I grunden är jag rätt välvilligt inställd till invandring, men någonting håller på att gå helt fel nu. Att man blir bemött av något som snarast kan beskrivas som en spärreld så fort man dristar öppna munnen och ställa en försynt fråga vittnar med all tydlighet om att det är en ljusskygg verksamhet den svenska staten håller på med.

  /Rick

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt beror av att vi måste tycka att alla andra i världen är offer. För det gjorde vi ju inte (sägs det) under andra världskriget och det har vi så hiskeligt dåligt samvete över. För vi fegisar var ju inte ens med där, utan släppte Hitlers trupper med fri lejd genom Sverige. Voj, voj så nu måste vi sona detta och ta hand om hela världen. Tankeverksamheten kring detta är nedlagd. Det viktiga är att inte förknippas med sd och andra ljusskygga element för då kan ju de politiska partierna bli som drottningens pappa. Och hur skulle det se ut? Politiken behöver ta ett kliv framåt till 2000-talet från 1940-talet tror jag.

   Radera
 4. Har följt Moderaterna på Forum i dag. Ja säger som M Uggla, Ja mår illa när jag hör deras skryt, allt är toppen dom har varit så bra enligt alla talare. Alla har fått det så bra sedan dom kom till makten. Men hur många är det som har fått det sämre det talar dom inte om. men ja tror fler fått det sämre. Nu måste bort. Sara

  SvaraRadera
 5. Ja, en invandrare får 15 500 efter skatt per månad, medan en svenska med maximal a-kassa får högst 9 900 efter skatt. Höjden av orättvisa då svensken har jobbar hela livet och betalt in skatt medan invandrare inte bidragit med ett öre och kan komma hit och utnyttja systemet till bristningsgränsen. Skrämmande! /Linnéa

  SvaraRadera
 6. Du har så rätt.. Bra att fler och fler inser problematiken.

  SvaraRadera