lördag 12 oktober 2013

3-årig fosterbror dödad utan orsak

UPPDATERAT
Kan det vara så illa att en 13-åring plötsligt får för sig att döda den lille 3-åring som bor hos dem medan tre vuxna står i närheten? Detta obegripliga dåd som inträffade i Norge har ännu ingen förklaring. Myndigheterna letar i 13-åringens dator efter något svar på varför.

Det var på den norska ön Stord som 3-åringen dödades i torsdags. En 45-årig man pappan till 13-åringen skadades när han försökte hjälpa den lille. Bredvid fanns också mamman och en besökare från socialtjänsten. Sociala myndigheter har nu omhändertagit 13-åringen som befinner sig i psykvård.

Allt kom som en blixt från en klar himmel och ingen förklaring finns. Tonåringen kunde redogöra för vad som hade hänt och han förstod vad han hade gjort, men visste inte varför.

3-åringen dog av slag mot huvudet och flera stickskador på kroppen. En kniv är hittad. 13-åringen ska befinna sig under observation under tio dagar.

Han är en stillsam tonåring, pratar inte mycket, men sade att han hade svårt att svara på varför han dödade 3-åringen. Han var inte påverkad av några droger. På ön Stord bor drygt 19 000 människor och de sluter upp kring familjen, också kring den tonårige mördaren.
13.10.2013
Den 29-åriga mamman träder fram och berättar att hon träffade sin pojke i augusti i år. Hon visste att socialen skull besöka familjen. Pojken hade varit där sedan maj i år. Mamman, som bor i Bergen, vill inte framträda med namn eftersom man då skulle kunna identifiera 13-åringen. Också hon skyddar sin sons mördare.

2 kommentarer:

  1. En förklaring kan vara svarsjuka. När min äldsta son var i den åldern hade han en kompis som hade en mamma som tog emot jourbarn och även fungerade som avlastningsfamilj på helgerna. Grabben som var i tonåren och i puberteten och verkligen kände att han hade behov av sin mamma eftersom att han var mobbad i skolan berättade för mig att han kände det som att hans mamma bara brydde sig om de ungar hon tjänade pengar på och inte honom. Troligtvis är det svartsjuka som utlöst det hela. Susanna Svensson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo du kan ha rätt. Vi som familj har också tagit emot barn när våra barn var mindre. Och till slut sade yngsta sonen ifrån. Då slutade vi. I det här fallet verkar omedvetenheten om vad som pågick tyvärr vara total, både hos föräldrarna och hos socialtjänsten.

      Radera