måndag 7 oktober 2013

Undermåligt för flyktingar

Bolag med betalningsanmärkningar får öppna flyktinganläggningar. Människor som inte har några kvalifikationer får ta hand om dem. Skattebetalarna lägger ut mellan 2 100 och 10 500 per person och månad för mögliga rum i värsta fall.

I Uppvidinge har politikerna hotat med att riva hus om de inte får säga upp kontrakt med Migrationsverket. Omkring 2 000 flyktingar passerar per år och det till ett samhälle som har kring 9 000 invånare. Det är centerpartisten och kommunalrådet Åke Carlson som vill ha färre flyktingar i samhället och inte de 730 platser som nu används.

Över hundra nya anläggningar har Migrationsverket köpt in på senare tid och enligt deras egna beskrivningar krävs ordentliga bolag som inte har betalningsanmärkningar. Om behovet är stort kan Migrationsverket ändå skriva avtal med bolag, som inte är helt rumsrena.

Totalt har 17 000 nya platser upphandlats runt om i landet. Antalet asylsökande från Syrien blev kring 15 000 under det senaste året. Tillsammans med Tyskland är Sverige det land i EU som tar emot flest flyktingar från Syrien. Sedan i början av september får alla dessa permanent uppehållstillstånd.

Här har jag tidigare skrivit om syriska flyktingar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar