tisdag 15 oktober 2013

Stympa pojkarna!

Den nya ärkebiskopen i svenska kyrkan Antje Jackelén tycker det är rätt och lagom att skära av pojkar deras förhud när de är små och försvarslösa. Det är ju en gammal och trevlig tradition, som finns både i judendomen och i islam. Inte mår de illa av omskärelse inte. Detta är att visa respekt för det annorlunda.

Av hälsoskäl är det bra att göra detta. För när de har sex så skyddar detta mot könssjukdomar. Inte visste jag att bebisar har sex. Att bebisarna heller inte har kunnat vara med på detta onödiga ingrepp på deras kroppar spelar ingen roll. Det ska synas att de är riktiga judar eller bekänner sig till Allah och inte är kristna, som inte har detta Guds märke på sina kroppar.

Dock har jag, vilket jag har omtalat i en artikel på Newsmill, varit gift med en kristen man som var omskuren. Hans föräldrar hade gått på myten om att det var hälsobefrämjande. Detta orsakade honom problem i livet och numera är han död. Han dog nedgången och i förtid. 

Men svenska kyrkan står för omskärelse av bebisar och det gör också den nya ärkebiskopen. Hon är ju kvinna och vet inte vad det innebär. Men naturligtvis skulle hon aldrig förespråka detsamma för flickor.

För övrigt skakar den svenska kyrkan i sina grundvalar när ingen längre tror riktigt på jungfrufödsel eller att Jesu har inkarnerat som Guds son. Religion ska aldrig tas som fakta för själen är andlig. Detta är inte vetenskap, men skillnaden verkar inte ens förstås av nutida präster eller teologer.

Ärkebiskopen vill arbeta mer med muslimer och judar. Rätt! Kristendomen är ute totalt. Ta steget fullt ut och kalla det för den svenska muslimska judiska kyrkan.

Här har jag tidigare skrivit om detta. Och här. Här kan ni läsa om Deepak Chopra. Han står för andlighet, men inte religion. Det gör också Eckhart Tolle. Läs här!


Antje Jackelén, född 4 juni 1955 i Herdecke i Nordrhein-Westfalen i dåvarande Västtyskland är biskop i Lunds stift sedan 2007. Den 15 oktober 2013 valdes hon till ärkebiskop i Svenska kyrkan, som första kvinna i detta ämbete. Hon kommer tas emot som ärkebiskop vid en högmässa i Uppsala domkyrka den 15 juni 2014. Denna sänds i TV.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar