måndag 11 oktober 2010

Tips om ett hemma-hos-reportage

Mmm kanske borde tipsa DN:s bostadsbilaga om mitt fina hem. Där skulle de kunna göra nedslag och se hur våra tapeter från 1700-talet gör sig mot våra vita specialtillverkade golv.

Hur våra antika möbler står sig mot de nyare i nästan italiensk modestil. Teet vi bjuder på köpte vi senast vi var i Japan och vi har också de senaste vita knivarna därifrån, som skär rakt igenom det segaste kött.

För att inte tala om den soldränkta utsikten från vår terass. Med havet i bakgrunden. Med oss bor också de renrasigaste siameser plus en importerad helig tempelhund.

Vi själva går dressade i innekläder från det mest inne modehuset. Och så har vi naturligtvis en ovalformad fengshuitestad bastu, ingående i själva huset, så att vi slipper gå ut.

Den helkaklade simbassängen har vi byggt in så att vinterträdgården med orangeriet kommer till sin rätt.

Framför huset står också ett lejon av 9:e dynastin, som ska hålla ont folk och besvärliga andar borta. Det köpte vi sist vi häromveckan var i Kina.

Nä hälften - minst - av det som står ovan är ljug. Men varför dyker avundsjukan och jante upp så fort människor är så där löjligt skrytsamma? Bättre är väl att skratta åt eländet.

Förresten påstår en liten fågel att det är skumma affärer som ligger bakom allt skrytet, som jag nu parodierade. En annan parodi kan ni läsa här.

Och här ursäktar sig redaktören Bo Westmar, som visste att detta skulle reta läsarna, men inte så mycket.

2 kommentarer:

  1. Skitkul skrivet! Vi då som har tre gårdar. Borde inte Kirschsteiger komma och inreda gården nere vid sjön. Jo visst! Mina jäntor vill tipsa honom men jag vill inte. Har faktiskt tre bakstugor när jag tänker efter. Är inte bara det too much?

    SvaraRadera
  2. Helena: Tre bakstugor! Vilket överflöd. Värre än min gamle släkting på 1800-talet. Och han var ändå borgmästare i Köping, men bara en bakstuga hade han. Eller möjligen två, kanske en på sommarstället också. Jaha Kirchsteiger, men han gör ju precis som han vill. Han kanske sabbar helheten?

    SvaraRadera