fredag 8 oktober 2010

Ska Thomas Bodström lämna politiken?

Hans uteblivande från riksdagen och resa till familjen och USA är ännu inte godkända. Det blir först på onsdag som ledigheten beviljas eller avslås.

Ifall den inte beviljas så har Thomas Bodström att välja på att komma hem och jobba i riksdagen eller att lämna sina uppdrag.

Denne s-politiker, som inte ens var medlem i partiet när han blev tillfrågad av Göran Persson att jobba för honom år 2000 som justitieminister, har inte verkat så särskilt intresserad egentligen. Hans far Lennart Bodström var en framstående politiker och sonen har kanat in på ett bananskal.

Det framstår, som om han nu hellre vill vara i USA och tillsammans med familjen skapa sig en ny framtid där. Kanske som deckarföfattare, precis som kompisen Liza Marklund, som inte heller är särskilt poppis längre hemma i hemlandet.

Thomas Bodström blev också berömd för att han utnyttjade plenisalen i riksdagen för att göra reklam för sin egen deckare. Utan tillstånd.

Han petas nu som justitieutskottets ordförande, så vägen ut har börjat. Mona Sahlin byter ut honom mot Morgan Johansson.

Åh herregud nu har han skrivit på Newsmill också, för att förklara och skriva mot Expressen. Jag hoppas han inte får föräldraledigt. Han missbrukar allt. För under de sex månder som han är föräldraledig ska han skriva en bok. Stackars barn.

Det är den här artikeln han är förbannad på, som säger att han har skatteplanerat. Så nu blir det anmälan till PO. Minsann.

PS. Så här säger han i dag (9.10) i Expressen: "Jag har haft den högsta marginalskatten i mera än tio år. Jag kommer också att ha den högsta marginalskatten under resten av mitt liv, eftersom den högsta marginalskatten även kommer att gälla min framtida pension."

Han vet precis vilka inkomster han kommer att ha resten av livet. Så vid 48 års ålder är hans framtid helt och hållet utstakad ekonomiskt. Ingenting kan drabba honom. Inte sjukdom, inte olyckor. Allt är fixat redan. Vilket fantastiskt samhälle han bebor! Han är helt undantagen från andra människors vardag. Han inser nog inte ens hur arrogant det låter. DS.

Uppdatering den 15 oktober: Jo nu är det klart han lämnar politiken. Det var väl för väl. Äntligen ett klokt beslut!

13 kommentarer:

 1. Har också skrivit om detta. Vi ser en rörelse ramla ihop. Inte mer än rätt. Bodström trodde nog att rödgröna skulle vinna så det var bara att dra. Och sen komma tillbaka och hoppa i stolen igen. Eller så vill han bli utstraffad. Men riksdagen är ingen sandlåda.

  SvaraRadera
 2. Helena: Okej, så är det. Det är fullkomligt nödvändigt att slänga ut broilerprodukterna (och där ingår väl också Mona?) Han vill nog leva ett annat liv skulle jag tippa. Vill han det så är det bara att lämna. Född 1962, är väl på tiden att frigöra sig från farsans inflytande då.

  SvaraRadera
 3. Hmmm... - HelEna - är ej riskdagen just "sandlåda" för PartiKrati-politiker ?

  ANNE-MARIE PÅLSSON´s (M) AVSKEDSBREV TILL SINA VÄLJARE tycker jag ENTYDIGT pekar på det.

  Aftonbladet 2/9-10: ”Varken Mona Sahlin eller Fredrik Reinfeldt drivs av någon önskan om att förändra världen. I stället är det viljan att skaffa makt !”

  Så hur är det ställt med tillstånden riskdagen egentligen ? - undrar jag.

  SvaraRadera
 4. Josef: Du är rolig du ;) Fast med makt kan man åstadkomma en del bra saker också. Om man har förstånd.

  SvaraRadera
 5. Jo... - Ann HelEna - men hur många riskdagspolitiker har det ÖVERST på sin egoagenda ?

  Men så länge det finns liv finns det ju hopp;

  OM NATIONALEKONOMI ÖVER POLITIKERNAS NIVÅ

  ”En rik turist kom in på byns hotell, lade en tusenlapp på disken och bad om en nyckel för att titta på ett rum. Hotellägaren blev glad, tog tusenlappen och sprang till kötthandlaren och betalade sin skuld på tusen kronor.

  Kötthandlaren sprang i sin tur till bonden och lämnade tusenlappen som han var skyldig. Bonden tog tusenlappen och sprang till mackägaren och betalade en skuld på disel.

  Mackägaren blev glad och sprang till byns hora och betalade sin skuld på 1000 kr. Hon sprang i sin tur till hotellet, glad i hågen lade hon upp tusenlappen på disken och gjorde sig därmed skuldfri på hotellet.

  Just då kom turisten ned, han var inte nöjd med rummet så han tog tillbaka tusenlappen som låg på diskan och drog därifrån. Det blev stor glädje i byn, ingen hade tjänat några pengar men alla blev skuldfria.”
  - slut citat härifrån.

  Om hur Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna - ”lätt som en plätt” fixar detta för hela landet Sverige HÄR - och ej minst HÄR.

  SvaraRadera
 6. Bodström är vald av folket och betald av folket. Dessa enkla förutsättningar bekymrar honom inte. Oerhört nonchalant och egotrippat kallar jag det för.

  SvaraRadera
 7. Trygve: Kul att höra av dig! Jo jag håller med. Han ska besluta nästa vecka hur han ska göra sade han irriterat på TV. Stanna i USA, tycker jag. Det blir bra. Kan inte låta bli att citera hans senaste egocentrerade inlägg på hans egen blogg:

  "Nu har jag talat med chefredaktören Thomas Mattsson per telefon. Han säger att Expressen inte har haft några ambitioner att de ska skriva felaktigheter. Nu föreslår han att vi ska ge kommentarer till Expressen, vilket han lovat ska publiceras både i nättidningen och i morgondagens tidning. Eftersom en skada redan har skett så förväntar jag mig också en ursäkt från tidningen om de fullständiga felaktiga uppgifterna."

  SvaraRadera
 8. Har Expressen varit stygg mot honom igen. Så synd det är om honom.

  Det är säkert rätt att Bodström har haft den högsta marginskatten. Oj när började sossarna klaga på hög marginalskatt?

  Det Expressen har påstått att Bodström nu kan göra är skatteplanering. Jag hoppas att Bodström förstår att hög marginalskatt och skatteplanering är två skilda saker. Men vem vet?

  SvaraRadera
 9. Bodström har blivit en "kändis" och han gillar det. Vad han däremot har uträttat politiskt har jag ingen aning om. Hans deckare har jag inte läst, men eftersom samtliga större tidningar "sågade" dem kanske de var riktigt bra:)))

  Jag kan inte tänka mig att Bodström kommer tillbaka om han inte får tjänstledigt. Den dagen han kommer tillbaka, kan han bara ringa Mona, Liza eller någon annan av de kompisar han har. De ställer säkert upp med någon ledig landshövdingestol eller ett manuskontrakt. Det är jag nästan säker på.

  SvaraRadera
 10. Cuben: Ja visst är det synd om honom... frugan kanske inte vill flytta tillbaka och kräver att han tar hand om barnen. Vilket helsike!

  SvaraRadera
 11. Ramona: Jodå, det går nog ingen nöd på detta underbarn, född med en politisk guldsked i munnen. Herregud, värre kan man ha det. Men det rycker tydligen i advokatnerven... ;)

  SvaraRadera
 12. Ann Helena eller någon annan. Bodström säger att han inte har skatteplanerat. Samtidigt säger han att han redan vet att han resten av livet kommer att ha den högsta marginalskatten. Hur kan han säga detta utan att ha skatteplanerat? För resten av sitt liv alltså!

  Hur kan han då anklaga Expressen när de påstår att han har skatteplanerat?!

  SvaraRadera
 13. Cuben: Den mannen är märklig. Jag tror han skulle spela Bror Duktig och berätta hur mycket skatt han är beredd att betala resten av livet, men som jag lade till där uppe: visst är det märkligt att han är totalt undantagen från alla andra medborgares utsatthet för sjukdom och olyckor. Det kan tydligen aldrig hända varken honom själv eller hans familj något. Vilket övermod! Måste inte denna totala brist på insikt i det oförutsebara i livet straffa sig? Om jag var Ananke (nödvändighetens gudinna) skulle det nog klia i fingrarna.

  SvaraRadera