söndag 24 oktober 2010

Blanda inte ihop affärer med religion

Det är det råd jag kan ge Naser, 57, som har en butik i Malmö, som blev beskjuten. Han hade samma plakat i fönstret, som det han gick i demonstrationståg med tidigare i går.

Dessutom var han med i TV och uttalade sig. Som skräddare och frisör ska man nog hålla isär de olika engagemangen. Det Bahaisamfund han tillhör verkar för att planeten är en jord med ett folk. Det är väl bra.

Men att ha en sådan skylt i fönstret provocerar bara knäppisar. Som den där mannen nu som gick förbi i orange (!) jacka med reflexer och sköt mot fönstret.

I mina hemtrakter är det mest barn och institutionsmänniskor eller vägarbetare som går runt i sådana kläder. För att inte bli överkörda. Och för att hittas om de tappas bort.

Mannen skallade Naser när han kom ut ur butiken och tog tag i skytten. En dansk skalle? Så nu försöker polisen ta dna på Nasers panna. Eller ansikte. Borde gå faktiskt. De hade ju närkontakt.

Idag är Naser tillbaka på jobbet. Med en lös framtand efter skallningen. En liten gärningsman då, kring 1.70. Ingen rast eller ro fast det är söndag.

2 kommentarer:

  1. Håller med! Har tänkt precis samma sak när det gäller folk med exempelvis kors runt halsen på arbetstid. Det är ju bara att skicka fel signaler! Om de råkar ut för handgemäng är ju detta inte så konstigt, de borde lära sig att hålla isär tro och arbete!

    SvaraRadera
  2. Anonym: Hur stora kors då menar du? Skyltar dom med dom i sina fönster? Eller ställer ifrån sig dom på skrivbordet när dom jobbar, för att dom inte ska vara i vägen för datorn?

    SvaraRadera