fredag 22 oktober 2010

Det snöar och TV:n funkar inte

Så ser den nya tekniken ut. Elektroniken klarar inte snö i luften. Signalen går ju ut i rymden och tillbaka igen. För mycket regn och snö så funkar det inte.

Det är vinterns första snöfall här i Östra Svealand. Allt blir tyst och mjukt och stilla. Och mycket ljusare. Träden har inte hunnit med att fälla alla löven än, så de tyngs ned av snön.

Allt blir vackert och försonande vitt. Men halt för de som kör bil. Det är dock ett bättre väder än i går, när det var flera minusgrader och blåste. Det känns direkt i huset när det blåser.

Under tiden så lurar en eller flera gärningsmän på nya offer i Malmö. I natt sköts det igen. In genom ett köksfönster på nedre botten. Dra för gardinerna om ni står vid ett upplyst fönster. Det är mitt råd.

En stad i skräck. Kanske. Och på Newsmill försöker Avni Dervishi dra växlar på främlingsfientlighet och partipolitik. Kanske är sd för att skjuta invandrare?

Jaha nu blinkar ljuset också. Inte strömavbrott snälla. Lite snö ska väl ledningarna tåla! Bäst jag publicerar det här innan det blir mörkt.

Civilisationen är en bräcklig skapelse. Särskilt när det finns sådana som Avni Dervishi, som försöker fixa så att det blir värre än det är. Men han är en av de som har varit med om inbördeskrig. Han kommer från Kosovo.

Dock ska man inte dra växlar på vad som har hänt tidigare, som människor gör. Och om man gör det - går tillbaka till 90-talet för att se samband - så är det bästa att se det som att nu får vi en ny chans. Makterna låter oss upprepa historien, för att vi bättre ska kunna hantera detta igen.

Det är ett bra sätt att se livet både i stort och smått. Så att vi slipper fastna i tidsslingor och upprepa, så att det blir Måndag hela veckan. Jo, det är en film. Se den om ni inte har sett den. Jäklar vad lyset blinkar nu publicerar jag!

Uppföljning kl 13:47: Strömmen har varit borta i drygt fyra timmar. Bara för lite snö. Jävla Vattenfall, som har hand om ledningarna. Se till att strömmen stannar nu. Tack! Vi har varken vatten eller värme när strömmen är borta. Men vi har vattentunnor med regnvatten och ved i massor, plus tre eldstäder, stearinljus och en gammal telefon, som inte går på el. SL fick ställa in bussar, så det var lugnt och skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar