tisdag 5 oktober 2010

Jag är full av beundran

För denna kvinna, som klarade både sig och sin bil undan tre yngre mörkhåriga män, som försökte kapa hennes bil. När hon hade fått en kniv i magen flydde hon.

Men kaparna kom efter henne och försökte preja henne av vägen. Dock så räddade hon sig in till en hamburgerrestaurang och männen försvann. Där kunde hon larma ambulans och polis. Det hela började på parkeringen vid Ikea i Kållered.

Inga vitala organ skadades av kniven, som satt kvar i magen på henne. Hon klarade sig alltså bra. En riktig hjältinna 27 år gammal.

Hon ville vara snäll och hjälpa dessa unga män med att starta en bil, som de påstod inte gick igång. Så trist. Så nu går det inte längre att vara hygglig i det här landet? Eller är det så att Ikea i Kållered drar till sig unga brottslingar? Närheten till Göteborg kanske spelar in?

Polisen söker nu vittnen till händelsen. Hon försökte tuta för att hennes medtrafikanter skulle förstå att hon behövde hjälp, men de vinkade tillbaka. Men kanske har någon sett något avgörande.

18 kommentarer:

 1. Välkommen till Nya Sverige.

  SvaraRadera
 2. Inte konstigt att vi har ett speciellt politiskt läge efter:
  Nancy+Elin och nu denna fina kvinna.
  Alla möter liknande öde ifrån samma typer av personer...

  Det jäser i folkhemmet och den knutna handen i fickan vibrerar...

  SvaraRadera
 3. Anonyma: Men dom hade nog inte räknat med att möta någon som kunde ha hetat Lisbeth Salander ;)

  SvaraRadera
 4. Ja, vilken kvinna! Bra gjort! Hoppas ligisterna åker fast innan dom går på nästa offer. Vilka fräcka jävlar! Jasså, var männen mörkhåriga.

  SvaraRadera
 5. Helena: Hoppas hon hade sinnesnärvaro nog att notera bilnumret på deras bil... jo dom var mörkhåriga sägs det. Själv så gillar jag inte Ikea i Skärholmen sedan jag fick bilradion stulen och låset förstört på bilen. Fast det kanske har blivit bättre sedan det blev garage.

  SvaraRadera
 6. Jag befann mig på pakeringen när det hela skall ha inträffat, men vi var mitt inne i parkeringen, detta måste ha skett i utkanten. Såg tyvärr inget, men är själv väldigt skakad av det som har hänt. Hon är en sann hjältinna som kämpade på, vet inte hur jag hade handlat själv om det var mig och min dotter de gav sig på i går.

  SvaraRadera
 7. Här protesteras det runt om i Sverige mot rasism jag skulle vilja påstå att det är svenska medborgaren som är mest utsatta och diskriminerade. Elin mördades för nån vecka också av en "mörk man" och nu denna kvinna knivskuren och jagad! fy fan! det är bara två exempel på 1 vecka. Är vi svenskar dum i huvudet som tål allt detta år efter år. Jag skäms för vad vi har blivit, där kriminella styr på gator och torg och media bidrar med sin tystnad!

  SvaraRadera
 8. Glöm inte att det är massor med grova brott som sker, som tidningar och media inte släpper fram p.g.a mörkhåriga män... Hur kan man sätta kniven i magen på en kvinna, på någon annan människa...

  SvaraRadera
 9. dessa brott kan man läsa om på hemsidan politisk inkorrekt eller fria nyheter.

  SvaraRadera
 10. Varför orkar polisen i huvudtaget bry sig,det är ju såhär vi vill ha det. 94 % röstade för fortsatta rån, bidragsberoende och våldtäkter. Valet var den 19 september.

  SvaraRadera
 11. En grupp inom moderaterna med Carl Bildt i spetsen skrev i en motion 1991:

  "Det är också viktigt att det internationella samfundet angriper grundorsakerna till varför människor flyr, t ex genom utvecklingsinsatser i ursprungsländerna. Erfarenheten har visat att svåra kulturkrockar kan uppstå vid flykt till främmande länder med helt andra kulturmönster och att det troligen hade varit långt bättre att bistå flyktingarna i eller i närheten av deras hemländer, t ex genom näringslivs- och bostadsprojekt. Ökade ansträngningar bör också göras när när det gäller invandrares repatriering, då förhållandena i deras hemländer förbättras.

  Moderata samlingspartiet anser att vissa ekonomiska resurser för flyktingmottagande och utvecklingsbistånd i stället bör omfördelas till förmån för insatser i fattigare länder för att förebygga flyktingströmmar”

  Repatriering = "skicka hem dem"

  Är Bildt rasist eller? Så konstigt det kan bli!

  Citatet återges i signaturen "Julia Caesars" bok "Världsmästarna, när Sverige blev mångkulturellt". En omfattande och fascinerande skildring av hur det kunde gå så illa och som borde läsas av alla.

  //Pops

  SvaraRadera
 12. Någon som funderat på om detta var "fejk"?

  SvaraRadera
 13. http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article7952134.ab

  SvaraRadera
 14. Anonym 19:59: Så det var påhittat? Hade hon själv alltså satt en kniv i magen? Och låtsades att det var några andra som hade gjort det? Otroligt. Hon måste vara psykiskt sjuk.

  SvaraRadera
 15. Här har jag hittat en annan artikel om samma sak. Så otroligt synd att när väl en kvinna visar handlingskraft så är det bluff! Istället är hon mer offer än någonsin. För egen hand.

  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.467994-kvinna-ljog-om-ran-vid-ikea

  SvaraRadera
 16. Särskilt märkvärdigt är det inte. Tänk bara på SD-politikern som påstod att någon överfallit honom och skurit in ett hakkors i huden på honom. Rättsläkare och polis anser att han gjort det själv.

  SvaraRadera
 17. Anonym 12:24: Ja i det där fallet vet jag faktiskt inte. Rättsläkaren var nämligen ingen rättsläkare, utan en läkare under utbildning. Alltså han hade at-tjänst och var inte utbildad i rättsmedicin. Och han visste direkt att det var bluff.

  Dessutom släpptes detta så att nyheten kom den 18 september. Som vi vet var det val den 19 september. Allt kan vara politiskt åt det ena eller andra hållet.

  Och att skära sig i pannan (om han nu gjorde det) är absolut inte lika dramatiskt som att sätta en kniv i magen.

  SvaraRadera