fredag 30 november 2012

Täppas Fogelberg en knäppas

Han blev kallad det av sin syster redan i mammas mage, men han brydde sig inte så mycket. Det gick över till att storasyster rimmade på knäppas och så blev det täppas. Människor runt hakade på så det blev han kallad från tvåårsåldern.

När han var 20 ville han lägga till Täppas till sina övriga namn så när han fick frågan om det var ett gårdsnamn sa han förstås ja. För gårdsnamn smäller högt i Hälsingland.

Eftersom han gjorde bort sig häromveckan så fick han hela DN:s ledarsida över sig. Duktigt gjort Täppas! Detta var efter att han i oktober skrev om Lars Vilks på SVT Debatt, att hans polisskydd var för dyrt och att han inte ville betala.

Ja så fick då Lars Vilks skriva om detta på Newsmill. Debatten rasade och Resume skrev om det krismöte som uppkom på radion. Och vad skulle hända nu? Jo Täppas blev portad och tvingad till time out en hel vecka från radions P1. Han vill inte träffa Lars Vilks säger han, för han verkar helt humorlös.

Nä det är han inte. Jag såg honom häromdagen i ett program på Travel Channel när Megan McCormick gjorde en rundresa i Sverige. Hon träffade Björn Borg och ABBA-imitatörer och hon följde med Lars Vilks till hans Nimis och han lappade och lagade lite och sedan stod hon och han högst upp i konstverket och gungade i takt. Nimis betyder för mycket "too much" och det tyckte Lars Vilks också att det var.

Gud vilken ankdamm vi har i Sverige. Men jag gillar Täppas för de där hälsingarna är av den kluriga sorten. Minst lika kluriga som Lars Vilks. De skulle nog kunna ta varandra i hand.

Täppas Fogelbergs nästa bok är en deckare och handlar om en underjordisk rörelse av sverigedemokrater, elöverkänsliga och homeopater, som tänker störta samhället. Låter inte så trovärdigt men kanske underhållande.

3 kommentarer:

 1. "De skulle nog kunna ta varandra i hand."
  Ja så är det säkert. Bådas födkrok är provokationer som appliceras på omgivningen. Sedan blir de lite av martyrer när de får mothugg. Båda är lika bra på att"djävlas" för det är det som är grejen. Det gör dem också till nyttiga samhällsmotorer. Men de är också fångna i det egna kletet och de behöver sej själva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyttiga samhällsmotorer, jo världen styrs av bråk på alla nivåer. Bättre med kallt krig än varmt. Vad betyder "de behöver sej själva"?

   Radera