onsdag 28 november 2012

Emilie Olsson skadad för livet

Hon var ett av de små barn som tog vaccination mot svininfluensan. Det var en masshysteri som drogs igång för tre år sedan.

Det var så självklart att det inte behövdes en sådan vaccination, men i Sverige är vi vana att lyda myndigheterna och här i Värmdö stod föräldrar och barn i kö på en parkeringsplats i Hemmesta bara för att få en nummerlapp till vårdcentralen.

Ibland är vi för genomorganiserade i det här landet. Men det är föräldrarna som har ansvar för barnen. Varför Emilie fick vaccin för tre år sedan och sedan blev sjuk i narkolepsi vet vi egentligen inte. Inte gav familjen något svar i morse när de framträdde i TV heller i Gomorronsoffan. Och det är meningslöst att nu lägga skulden på föräldrarna.

De lurades av den statliga hysterin kring denna sjuka. Jag var personligen inte orolig eftersom jag hade Asiaten 1957 och visste att jag var skyddad. Mina barn vaccinerades inte. Jag skulle inte ha rekommenderat detta till någon om jag hade blivit tillfrågad.

Tyvärr så fick inte det jag och andra sade något stort genomslag. Vi svenskar tror på socialstyrelsen och läkare. Och så tjänade många pengar på detta vaccin. Det hela kostade 1,3 miljarder. Kanske är det en uppmaning att börja tänka lite själva.

Här skrev jag om det på Newsmill redan våren 2009. I kväll sänds en dokumentär på TV om Emilie. Som en varning inför framtiden. Lita inte totalt på statsmakterna! Ha någon tillit till er själva föräldrar. Och lyssna gärna på den äldre generationen. Den som gick igenom alla barnsjukdomar och överlevde.

I Sverige dör varje år omkring 3 000 personer av vanlig influensa. Främst för att de får bakteriell lunginflammation. Det är helt enkelt livets gång. Men elva miljoner doser av vaccin köptes in då för 400 miljoner kronor. Det fanns en övertro på att ingen någonsin skulle behöva dö.

 Skrämselpropagandan gick ut på att omkring två miljoner på jorden skulle dö i denna influensa. Resultatet blev 18 000 döda. Omkring tre miljoner dör varje år i tbc i världen. Som en jämförelse.

I morgon kommer socialminister Göran Hägglund att få stå till svars i Gomorronsoffan. För det är naturligtvis regeringens fel det som hände Emilie. Vi kan inte tänka själva i Sverige. Och föräldrarna till Emilie nöjer sig inte med de 50 000 som de har blivit erbjudna av staten. De har vill ha miljoner för Emilies förstörda liv. Och Emilie sade i Gomorronsoffan att hon ångrade att hon tog sprutan då för tre år sedan. Hon hade väl inte det beslutet i sin hand? Hon är fortfarande bara 14 år.

4 kommentarer:

 1. Visst är det tragiskt, men vi har ju inte det verkliga facit och vi lär aldrig få det. Men vi vet att folk dött i svår lunginflammation pga svininfluensan. Om inte så många vaccinerats hade kanske det hela fått stor spridning och då skulle ju många kunnat dö. Ingen vaccinerades mot spanska sjukan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo vi vet. Fler dör i vanlig influensa än vad som dog i svininfluensan. Det står där uppe. Det kommer alltid att dö människor i lunginflammation. Det är en naturlig dödsorsak. Bakteriell lunginflammation måste kroppen själv besegra. Vi har facit eftersom andra länder inte gjorde som Sverige. Och hälften av de som blev sjuka i narkolepsi av de vaccinerade bor i Sverige.

   Spanska sjukan var något helt annat. Den spreds genom soldater. Det var krigstid. Och det var främst unga vuxna som dog.

   Radera
 2. Annika Linde som propagerade i all media att alla borde vaccineras tog själv aldrig nån spruta.....Säger väl allt om PK-Sverige

  SvaraRadera
 3. 1993 blev hon chef för WHO:s svenska influensacentrum. Karriären, karriären. Hon uppger också att hon aldrig vaccinerar sig mot influensa för det skulle förstöra hennes eget immunförsvar. Och det är mycket bättre än vad en vaccinering kan ge säger statsepidemiolog Linde i en intervju med Ulf Elving i Sveriges Television 16.10.2011.

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/54488?programid=3164

  Hon är ju 40-talist precis som jag och på den tiden fick man vara sjuk och skaffa sig ett eget immunförsvar som liten. Jag har inte ens märkt av Hongkong och förmodligen gett mina barn denna immunitet också. Svininfluensan? Nä vad är det? Inte har jag varit sjuk inte. Så fort jag känner det minsta ont i halsen eller så tar jag echinagard. Det stoppar allt.

  SvaraRadera