måndag 5 november 2012

Äntligen presidentval!

Nu ska det till slut avgöras. Så tjatigt med detta val i USA. Tidningarna har inte sysslat med något annat de senaste veckorna. Som om hela världens öde hänger på detta val.

Det gör det inte. Ledarna för världens länder är överskattade. Visst kan de se till att det blir mer eller mindre skatter och mer eller mindre bidrag, men det folket gör är alltid mer än vad ledarna kan se.

När människor gör sina val varje dag så bidrar de med själva essensen till vad som händer i världen. Men de flesta inser det inte. De stora talen avgörs genom vad var och en av oss gör.

Aldrig förut har det funnits så mycket människor samtidigt på jorden. Nu lever alla som hitills har levat. Så kan man uttrycka det. Det är som om alla de döda skulle ha kommit hit till jorden en gång till.

Vem vinner i USA i morgon? Ja vi får väl se. Det spelar inte så stor roll. Det presidentval jag fortfarande minns bäst var när John F Kennedy fick makten i början av 60-talet. Det var epokgörande.

Här kan ni se hur världens siffror rusar vidare. 
6.11.2012
Skulle inte den president ha vunnit som hade sagt: jag kampanjar inte det blir för dyrt med 10 miljarder. Jag skänker det till de fattiga istället.

3 kommentarer:

 1. Obama ses som något av en predikant och guru hellre än en presidentkandidat. Han valdes utan sedvanlig bakgrund och erfarenhet.
  Han kommer att bli omvald i en liknande ekonomi som hade fällt andra presidenter.

  SvaraRadera
 2. Obama vann ju!! Men frågan är om Obama är den rätta för USA, Han har ju varit totalt usel med sin utrikespolitik.

  SvaraRadera
 3. Usa har haft 4 år förlorde med sin utrikespolitik med Obama som president. Tex att odemokraktiska länder har mer att säga till om som tex Kina o Ryssland!!!!

  SvaraRadera