torsdag 22 november 2012

Tack Iran och Egypten!

Det sade Hamasledaren i går kväll i Gaza när vapenvilan hade trätt i kraft med Israel. Detta utbrott av våld ännu en gång som aldrig verkar att ta slut. Iran bistod med vapen och Egypten med att få till stånd vapenvila.

Nu har Hamas radikaliserats men naturligtvis är det så att människor i allmänhet vill ha fred och leva lugna liv precis som det är överallt i världen. Hamasledaren Khaled Meshaal visar en bild av förvriden makt när denna organisation får fler och värre raketvapen.

Det är en hopplös strid som pågår med maktkamper som om och om igen urartar till dödande av civilbefolkningen. Hamas är sedan länge förbjudet i Jordanien där denne ledare föddes.

Israel utkämpar ett asymmetriskt krig mot terror och detta har ingen ände. Det innebär att civilbefolkningen attackeras och att man undviker att slåss med trupper.

Annars har jag den perfekta lösningen på hur de kan fås att sluta slåss: låt dem fylla igen Medelhavet och skapa mer land. Eller skänk parterna land i Sverige och låt dem börja om här.

Gazaremsan består av 360 kvadratkilometer. De får plats i Skåne, som består av nästan 11 000 kvadratkilometer. Och Israel kan få en bit av Norrland. Israel består av bara 21 000 kvadratkilometer. Jonas Sjöstedt kan motionera om detta i riksdagen. 

FN vill ha akut hjälp till Gazaremsan. Krig kräver offer.

4 kommentarer:

 1. Arabvärlden består av sisådär 13 miljoner kvadratkilometer, och du tycker de behöver mer?

  Kolla kartan ser du att statsbebyggelsen i Gaza tar upp en bråkdel av ytan, trots det ser man i stort sett ALLTID att de muslimska terroristerna skjuter sina missiler från bostadskvarter, nära moskeer,sjukhus och FN-byggnader. Funderat på varför? hade de det minsta brytt sig om sina invånare hade de ju skjutit från öppen terräng,.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är det som detta med asymmetriskt krig betyder. Att de skjuter på civila hellre än att blanda in reguljära trupper. Ett smutsigt krig. Om du frågar mig så kan jag inte skilja på judar och araber. Inte heller på turkar eller kurder.

   Jag anser att det är mänsklighetens vansinne som manifesterar sig om och om igen. Nej jag anser inte att de behöver mer mark. Men att de behöver separeras. Det handlar inte om marken utan om makt.

   Radera
  2. Har du någon som helst uppfattning om hur "många" missiler som skjutits av de "muslimska terroristerna"?

   Du verkar vara av den uppfattningen att Israel har rätt till att mörda det palestinska folket? Har du någon aning om hur staten Israel uppstod och vilka mekanismer som applicerades för att Israel skulle kunna "födas"?

   Radera
  3. Jag är inte på någons sida. Ser med sorg i hjärtat på hur mänskligheten aldrig kommer förbi nivån av våld, mord och krig. Men den här planeten kanske inte är ett sådant ställe. Dock har jag ändå ett gott hopp om människor i allmänhet. Alla gör så gott de kan. Men tyvärr kan en del inte bättre än så här.

   Radera