onsdag 7 november 2012

Gud så tjatigt!

Ja det där snackandet hela natten om ingenting. Jag råkade vara uppe när SVT1 utropade Obama till segrare för att ABC hade gjort det i en valundersökning. Och Sören Holmberg surnade till för Claes Elfsberg hade inte uppgett någon källa.

Nu får stackars presidenten jobba fyra år till med ett mycket svårt arbete och sedan blir det väl Mitt Romney som får ta styret. För han borde naturligtvis ställa upp så nära som han var att vinna.

Som tidigare konstaterat: det här valet betyder mer för svenska journalister än för svenska folket. Och mer för dem än för amerikanarna. Jag gjorde testet om vem jag skulle hålla på om det var val och det blev 50-50. 

Inte heller kommer vi att få president i Sverige vilket Republikanska klubben naturligtvis hoppas på. Vårt land och USA är verkligen inte detsamma. Det är därför deltagarna i Allt för Sverige gråter varje söndag över att de har fått komma till sitt ursprungsland och hitta sina förfäder.

Först när de får höra hur fattigt det var här så begriper de varför de var tvungna att utvandra. Tidigare har de haft Sverige i ett romantiskt skimmer.

Nä det som bestämmer hur det ska gå i USA är andra faktorer än presidenten. Varje stat är ett självständigt land inom en federation. Och för invånarna betyder naturligtvis närkontakten med detta mer än vem som är president. God bless America!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar