torsdag 22 november 2012

Vi älskar att hata sd

Vilken tur att vi har sverigedemokraterna! De låter oss lufta vårt hat mot andra, som annars är absolut förbjudet att uttrycka. Fast de sitter i riksdagen är de inte rumsrena och särskilt journalistkåren vill bli av med dem till nästa val. Då skulle ordningen återställas!

Och nu har nye rättspolitiske talesmannen Richard Jomshof uttryckt att islam kan jämföras både med nazism och kommunism. Gottgottigottgott! Fast i rubrikerna blir det nazism enbart. Själv gillar jag inte heller sd utan har alltid röstat på de vanliga partierna genom de drygt fyrtio år jag har haft rösträtt. Låt dem inte bli martyrer bara!

För i så fall kommer svenska folket att proteströsta på dem. Sådant sker redan nu eftersom många inte tycker att det finns alternativ. Det är också naturligtvis två män som tar över efter de andra männen. Sd är ett manligt parti. Ny ekonomisk-politisk talesman blir Sven-Olof Sällström som är yrkesofficer.

Själv funderar jag över vad jag ska göra med Ingrid Carlqvist journalist och författare, som jag uppfattade som en bråkig kvinna, men som jag försvarade när hon fick gå från jobbet för att hon skrev på nätet. Hon ger nu ut Dispatch International som sd ska distribuera. Det är att gå för långt tycker också jag.

Hon står med i mitt nätverk på Linkedin. Är det besvärligt för mig eller kan hon stå kvar där? Dessutom har jag skrivit om hennes bok Inte utan mina söner när den kom ut. Ska jag brännmärka henne som häxa eller ska jag tycka att vi har yttrandefrihet?
25.11.2012
Här är en uppdatering till om hur vi älskar att hata sd. I Länstidningen i Östersund tycker de att sverigedemokrater är som kackerlackor och de ska utrotas. 

28 kommentarer:

 1. Utrota SD från jordens yta nu !!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så talar en äkta nazist./Ragnar

   Radera
  2. Nazistjanne: Nu låter du precis som Hitler på 40-talet.

   Radera
  3. Janne är nog inte något av det ni vill tillskriva honom. Han ville bara yttra sig lite.

   Radera
  4. Demokrati och yttrandefrihet, hört talas om det? Det innebär bland annat att man får ha avvikande åsikter (som att gilla SD).

   Du har redan jämförts med nazister. Personligen tror jag du är kommunist.

   Radera
  5. Jag antar att anonym 08:36 riktade sig till Janne och inte till mig!

   Radera
  6. Hej !
   Bor i fina Karlstad och kommer från Bangladesh.
   Sd människor är sjuka i huvudet och borde fängslas på livstid.
   Om vi kan hota dom och utvisa dessa sjuka människor på livstid så slipper vi Nazister och deras sjuka leverne.
   Sen är svenska folket ett gnällfolk och borde inte va så avundsjuka eller snåla.

   Mvh Mona Åsander Murfin

   Radera
  7. Vet inte varför du kommenterar nu, men det kan du väl göra. Du vänder rasismen mot oss infödda. Och det kan man också göra. Klaga på allt och alla. Ha en trevlig och solig dag annars! Min pappa är begravd i Karlstad och bodde där i slutet av sitt liv.

   Radera
 2. hela sverige är smyg rasister det är ingen hemlighet att alla svenskar har inte ett liv bara hatar för dom vet inte bättre det är därför det inte finns möjligheter för invandrarna

  SvaraRadera
 3. Ann Helena, du ska tycka att vi ska ha yttrandefrihet och att vi måste slå vakt om den!
  Det är en tråkig företeelse i Sverige att alla tydligen absolut måste tycka likadant. I det avseendet är USA ett betydligt mer tolerant land. Det går att ta fram hur många exempel som helst på den intolerans mot oliktänkande som råder i Sverige i vissa kretsar. Ett sent exempel jag kommer att tänka på är den maltesiske eu-kommissionärskandidaten Tonio Borg (numera vald, tror jag) och de kränkande uttalanden som vår eu-parlamentariker Cecilia Wikström fällde om honom. Hon verkar ju inte ens ha fattat att andra länder än Sverige är medlemmar i EU, och att det i dessa andra länder kanske finns andra värderingar än de framtuktade och strömlinjeformsknådade åsikter som absolut ska råda Sverige.

  Leif

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej jag tycker att vi ska ha yttrandefrihet och Ingrid Carlqvist får stå kvar på min Linkedin.

   Radera
 4. Herregud Sverige, väx upp..!

  Attityden "Vi gillar olika" (som betyder: vi gillar alla som ser olika ut men hatar de som tycker olika) är helt snedvriden. Vadan detta svartlistande? Jag har bott utomlands i halva mitt liv och har vänner från olika världsdelar som är för dödsstraff eller tycker att det är rätt att slå barn, människor från olika bakgrunder lever sitt liv olika. Jag svartlistar inte dessa människor för att de inte tycker samma som jag, utan säger att "jag visar genom mina handlingar vem jag är" i stället. Att utan perspektiv hata SD-anhängare kommer inte att göra någonting gott utan öka klyftan mellan människor mer. Se situationen med perspektiv i stället för med förstoringsglas. Finns det problem med invandringen? Vad kan man göra åt de problem som finns?
  Detta är frågor man borde kunna ställa om allt, men genom detta hat mot SD kommer partiet bara bli större, något som kan sluta med en obehaglig och riktigt allvarlig situation (exempelvis Hollands politik).
  Alla har rätt att tycka olika och det är ju det som är kul med att vi är olika. Vi lever i en demokrati där alla oavsett bakgrund eller utseende får tycka vad de vill! Inga åsikter är fel, och det är också aldrig fel att övertala människor för något man tror på. Så skyll inte på SD-anhängare eller SD-politiker, skyll på de andra stora partierna som uppenbarligen gör någonting fel med sin politik när de inte klarar av att övertala sveriges befolkning.
  Perspektiv, tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo något är uppenbarligen fel för ifall man ska tro den senaste opinionsundersökningen så får sd kring 10 procent igen. Eller drygt12 procent. Det beror lite på hur man tolkar siffrorna.

   http://status.st

   Radera
 5. Vi får inte säga något ont om negrer och till och med ordet neger är förbjudet. Vi får inte säga att zigenare stjäl och det blir inte bättre om vi säger romer fast vi menar zigenare. Om vi säger detta kallas vi rasister i PK-sverige, trots att det kanske bara är frågan om dåligt ordval. Men de som säger att de hatar sverigedemokrater kallas aldrig rasister trots att det i detta fall är frågan om verkligt hat mot en grupp av människor.
  Man behöver inte tycka som andra men det är rätt att tycka att andra skall få ha vilken uppfattning de vill och att de skall få tillkännage sin uppfattning. På samma sätt som jag uppskattar att folk går och röstar uppskattar jag att folk har en uppfattning och de behöver inte tycka som jag.

  SvaraRadera
 6. Du skriver att att S-O Sällström är yrkesofficer. Vad har det med saken att göra? Efter lite letande visar det sig dessutom att han är före detta yrkesofficer, numera är hans "civila" titel butikschef. På vilket sätt skulle S-O Sällströms före detta yrkestitel vara relevant.

  Känns som om yrkesofficer skulle vara något som gör det du tycker illa om ännu värre. Tror du har en hel del fördomar om den yrkeskår jag representerar vilket är lite trist. Du förlorar i trovärdighet då du indirekt klankar ner på mig och tillskriver mig negativa egenskaper enbart på grund av mitt yrkesval.

  Rasism är inte ett ord jag skulle använda då yrkesofficer är inte en ras, folkgrupp eller något annat som har med det ordet att göra men för den delen tycker jag inte det är ok att slänga sig med svepande nedvärderade kommentarer om grupper av människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag tycker inte illa om yrkesofficerare. Det är dina fördomar om mig. Jag har ett flertal sådana i släkten. Eftersom vårt försvar inte längre är vad det har varit så finns det massor med gubbar som har lämnat. Jag skulle också ha kunnat skriva att han har gått i konkurs och varit jagad av kronofogden.

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15818829.ab

   Du har verkligen inte läst ordentligt eftersom jag inte använder de ord du tror att jag använder. Jag tycker inte heller att det är okej att slänga sig med svepande nedvärderande kommentarer om grupper av människor. Du verkar ha stora fördomar mot min yrkeskår. Eller är det bara vanlig sur morgontrötthet? Ha en trevlig söndag!

   Radera
  2. Å provar igen.

   På vilket sätt är S-O Sällströms tidigare anställning som yrkesofficer relevant?

   Radera
  3. Har du frågat det förut? Måste ha missat det. Jag har många yrkesofficerare i min släkt och det vore lika relevant att nämna detta om de blir riksdagsledamöter som något annat. Jag har också riksdagsmän i min släkt och att nämna det de har gjort tidigare är lika relevant.

   Radera
  4. Frågat flera gånger men du undviker fortfarande att svara på varför det är relevant att ange en persons tidigare yrkestitel...

   Radera
  5. Ska nog inte förvänta mig något svar. Synd jag inte letade lite om dig innan jag började fundera över vad du skrivit...

   https://www.flashback.org/t1620831

   Med önskan om ett snabbt tillfrisknande.

   Radera
  6. Kära någon du är sjuk! Sök hjälp för detta!

   Radera
 7. Churchill fick 100% rätt när han sa att morgondagens fascism blir anti-fascismen.

  Vi ser många exempel på det idag. De som är emot dagens invandringspolitik anklagas för rasism och stigmatiseras av etablerade media, de riskerar att förlora sina jobb för sina åsikters skull, de attackeras med våld av ligister från våldsvänstern. Ung kvinna på SVT tipsar om bok av den judiske författaren Lars Willhemsson på sin privata blogg, "Är världen upp och ner?" (Lars stämplas som anti-semit och förintelseförnekare samt självhatande jude) och anmäls av åsiktsfascister till SVT för att hon läser fel böcker och hon kallas in för samtal till chefen och tvingas göra avbön för att få behålla jobbet. Fritidspolitiker från Folkpartiet tycker på sina privata bloggar att invandringspolitiken och invandrare är kass och anmäls av åsiktsfascisterna till partiledningen och de tvingas lämna partiet.

  Yttrandefrihet numera bara okay om man tycker samma som åsiktsfascisterna, vi lever nu under ett åsiktsförtryck liknande det under kommunismen i Sovejetunionen och DDR.

  Men hur problemen med invandringspolitiken som ruinerar Sverige ekonomisk, socialt och kulturellt skall lösas det bryr etablerade partier sig inte om, det anses t o m rasistiskt att tala om invandringspolitikens problem och kostnader.

  Välkommen till nya Sverige år 2012.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är du väl lite pessimistisk. Det ordnar sig det brukar det göra. Men det går alltid till ytterligheterna först. Tyvärr så har inte människor lärt sig något bättre sätt. Men jag håller med dig om att sverigedemokrater och kommunister kan ta varandra i hand. Ytterligheter i politiken är aldrig roligt.

   Radera
 8. Visste inte att Joseph Goebbels hade återuppstått och valt att jobba för LT i Östersund.

  De som röstar på SD vet nu vad som väntar; utrotning
  med Zyklon B eller någon modernare variant. 750 000 utrotade
  sverigedemokrater gör ju att islamiseringen av Sverige kan snabbas på
  ytterligare. Allahu Akbar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja där kom ytterligare en ytterlighetskommentar. Gäsp!

   Radera
  2. LT:s annonsörer är underrättade!

   Radera
  3. Uschiamej vad ni bär er illa åt! Lika illa som när ett internetdrev fick Ingrid Carlqvist sparkad från Villaliv. Då försvarade jag henne på bloggen och i Journalisten. Hon fick så småningom ett skadestånd, för man kan inte sparka människor hur som helst i det här landet.

   Radera