torsdag 29 november 2012

SD skriker högst

UPPDATERAT
Ja så är det och det är en förklaring till att de har fått så höga opinionssiffror. Allra högst fick de i det norska bolaget Sentios mätning med drygt tolv procent. Det går till så att opionsinstituten låter de som vill utttrycka sin mening istället för att undersöka befolkningen på ett vetenskapligt sätt.

Det skriver Novus VD i dag i Svd. Torbjörn Sjöström menar att sd har ökat, men att ökningen inte är så stor att de helt klart är tredje största parti. Sd rekryterar sympatisörer främst från socialdemokrater och moderater och främst i Stockholmsområdet.

Många ser sd som det enda oppositionspartiet och många proteströstar. Sd får drygt åtta procent i den senaste mätningen som TV4/Novus står för.
11:23
Förresten är jag urtrött på drevet mot sd. Har börjat tycka riktigt synd om dom. Snart blir de totala martyrer förföljda i värsta fall in i döden av Expressen och andra medier. Ungefär som William Petzäll skildrades i går i Uppdrag Granskning. Det är de förfördelade pojkarnas parti verkligen. De som är nedtryckta av den feminism, som alla andra partier har anslutit sig till. Hela denna konstellation är totalt vansinnig.
21:02
Alla är vi vardagsrasister. Detta finns på gator och torg och i hemmen. Vi är angripna av rasism enligt mp:s Maria Ferm.
 - Vi riskerar att missa det utanförskap vissa känner som är grunden för kritiken mot ”etablissemanget”, säger hon. Ja det är väl sant. Det är tokigt att ställa alla som är rädda för att råka illa ut på grund av politiken som nu förs på den hatfyllda sidan. Enligt min erfarenhet går skiljelinjen mellan hat och icke-hat lite varstans. Både till vänster och höger.  Det handlar om mogenhet och mänsklig utveckling, inte om partifärg. Men det stämmer inte att vi alla är angripna. Det är inte en farsot eller en smitta som sprids. Folket är inte rasister. 

Jag skrev om det här på Newsmill. Det är inte så att 30-talet upprepar sig utan vi ska gå vidare från den syn på Sverige som vi känslomässigt hänger kvar vid: att alla var högervridna eller något värre då. Det stämmer inte. Men Sverige var vänt mot Tyskland och detta sågs som ett framtidsland på 30-talet. Det tog tid att ändra den synen. Men vi som är födda efter andra världskriget har uppfostrats med helt andra preferenser: vi var vända mot England och USA i första hand.
30.12.2012
Och Sd-anhängarnas dominans är bruten på nätet påstår Svd. De har således ej begripit att det finns två falanger som ständigt fajtas på nätet. Vänstern mot högern. Det är inte folket som befinner sig där ute, utan småkillar och tjejer.

Och vad som händer på nätet säger inte så mycket om vad människor i allmänhet sysslar med eller tänker. Medierna har istället kört en stor kampanj för sd så att alla människor tror att detta är framtiden. Mycket märkligt. DN vill förklara Sd:s framgångar med varslen. Kurvorna följs åt.
2.12.2012
Ja Sd ökar visst gör partiet så, därför att de är förföljda av eliten och att fler tycker att de har rätt bland vanliga jobbare (lastbilschaufförer som blir av med jobben som demonstrerade i Göteborg i går). Medan  svenska folket i allmänhet tycker att de är råa sällar. 

17 kommentarer:

 1. Sverige tar emot nästan lika många invandrare som Tyskland, ett land som har nästan tio gånger så stor folkmängd, och därmed betydligt större resurser.
  Det tycks inte finnas någon möjlighet att diskutera denna anstormning och peka på de problem den medför utan att bli betecknad som "rasist". Det är därför inte svårt att förstå att Sverigedemokraterna är framgångsrika. Alla politiska partier har en hysteriskt uppdriven beröringsångest när det gäller denna fråga. Bättre i stället att utmåla varje person som så mycket som säger "pip" som en rasist. När jag läser alla dessa utgjutelser om rasismen i Sverige blir i alla fall jag förundrad över att någon överhuvud taget funderar över att söka sig till detta hemska land.

  Leif

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja mycket märkligt! Vi kan ha en ny midsommarsång när vi dansar runt år 2013: rasister är vi allihop, allihopa (och så pekar vi på varandra) du med och jag med!

   Radera
 2. Ljugande hatmedia måste drivas ut från Sverige. De har kunna överleva enbart pga av presstödet och statens, dvs politikernas åsiktskontoll via SVT, SR, mm. som säkrar valen. Nu har SVT, SDS mfl inlett ett inbördeskrig med cyberterror mot fri media, det hör ni nog talas om snart. Media och politikerna är livrädda och de riskerar fullt inbördeskrig med sin krigsförklaring. Knappt någon litar på hatmedia längre, de måste bort. Sprid länken till bojkotta kampanjen. http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/

  / S Helmstedt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du tillhör galningarna förstår jag. De är fler än anhängare till vänster och höger. Aftonbladet går bra tack vare att människor gillar snask och skandaler. Det ligger i den mänskliga naturen och ändras inte på i brådrasket.

   Radera
 3. Minns jag inte fel fylldes alla tidningar av Anna Sjödin-skandalen och då var hon en stökig SSU-ledare och inte TRE riksdagsledarmöter. Hon hade heller inte skickat ut en video där hon svartmålade och ljög för att sedan avslöjas. Hon tjärades och rullades i fjädrar enligt konstens alla regler och jag har inget minne om att allehanda bloggare och kommentatorer höll på och beklagade sig om elaka media då...

  Du får gärna förklara skillnaden för mig för jag är mer än övertygad om att oavsett vilka tre ledande riksdagsmän som härjat på stan och sedan ljugit, klippt och klistrat i en video för att svartmåla en känd komiker så hade drevet varit densamma..

  Skillnaden är att när Ljuholt eller Anna Sjödin hängs i media så brukar även de egna väljare fördömma deras sattyg..

  SD:arna däremot de snyftar som martyrkofotr och tycker synd om sig själva istället för att fördömma och ta avstånd de med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Resultatet blev väl inte detsamma? Hon satt kvar i ett år och blev rektor sedan, vilket hon är än idag vad jag vet. Hon blev dömd för detta i tingsrätten. Så hon var inte bara stökig. Hon såg sig själv som offer, vilket är ständigt förekommande i den delen av mänskligheten.

   Här åker de ut med huvudet före. Även innan något är avgjort i rätten. Egna väljare? Har sd några sådana? Egentligen? Det går inte att jämföra ssu och sd på samma dag. Ssu har väl heller inga egna väljare?

   Radera
  2. Tror du att Anna Sjödin hade fått sitta kvar om det varit så att hon suttit i riksdagen?! Och att hon såg sig som offer är ju inte detsamma som att varenda kommentarsfält och blogg var fylld med sympatier och "tycka synd om" och "stackars-oss-för-elaka-media"...

   Radera
  3. Varför inte? Mona Sahlin och Tobleroneaffären jämförs med sd-arna nu. Inte sparkades Mona Sahlin? Hon avgick så småningom och blev TV-reporter men lyckades ta ut så mycket i lön att det nästan gick åt skogen. Företaget likviderades. 1998 blev hon minister igen hos Göran Persson. Hon var väl också rektor ett tag? Jag har för mig att hon blev partiledare till och med. ;)

   Radera
 4. Det finns väl å andra sidan ingen som sagt att ingen i järnrörsligan har möjlighet att göra comeback som Mona efter 10 år.
  Det handlar ju om mediabevakningen under "pågående skandal" och där var det väl knappast så att det sparades på krutet när det gällde vare sig Mona eller Anna Sjödin. En liten skillnad är att det inte fanns någon hemfilmad video där så påtagliga övertramt filmades, det gjorde ju att det ändå fanns lite mer utrymme för tolkning och behövdes en aning mer utredning men fortfarande fick ju både A & M löpa gatlopp i media och bland väljarna under ganska lång tid. Framförallt satt inte varenda S-bloggare och försvarade dem och jag har inget mine av att varenda S-väljare som intervjuades beklagade sig över elaka media utan fördömmandet var ganska unisont.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På den tiden så fanns knappt internet i den omfattning som det finns nu. Så det är klart att det varken var något drev eller försvar för damerna. Mona gjorde inte comeback efter tio år utan nästan omedelbart.

   Radera
  2. Nu har jag förvisso aldrig gillat Mona men du får gärna berätta för mig, som har svagt minne vad i hennes handlande som är jämställt med att kränka folk på stan och att dessutom inte bara ljuga om sitt handlande utan dessutom klippa ihop videomaterial i syfte om att YTTERLIGARE kränka och svartmåla en person och utmåla denne som lögnare.

   Hon är ett bottennapp men jag minns inte att hon begick särskillt många lagöverträdelser även om det mesta var moraliskt förkastligt.

   Jag minns inte heller att hon fått något varmt mottagande av någon vare sig då eller senare, tvärtom sänkte ju hon till stor del sitt parti.

   Jag har inget minne av att stora grupper försvarat henne och beklagat sig över elaka media(såsom du gjorde i ditt blogginlgg efter att media bevakat SD:arnas järnrörsturne och det faktum att man går ut med ett pressmedelande som anklagar "personer med utländsk härkomst" för rån eller grov stöld.)

   Radera
  3. Va nu får du påminna mig. Vad har jag gjort? Jag har inte ens orkat bry mig om det senaste som hände (det var visst nåt med någon kvarglömd väska?) och inte heller skrivit om det. Så tjatigt har tappat intresset. Men du vet tydligen mer än jag?

   Radera
  4. Du skriver:
   "Förresten är jag urtrött på drevet mot sd. Har börjat tycka riktigt synd om dom. Snart blir de totala martyrer förföljda i värsta fall in i döden av Expressen och andra medier."

   .....i mina ögon är det enbart självförvållat och motiverat med den bevakning de utsätts för av den enkla anledning att jag inte skulle tro att något parti skulle bevakas mindre om deras topp-riksdagsmän sprungit runt och kränkt folk på stan och sedan mörkat det hela med en film som utmålar vittnen som lögnare eller efter att ha supit bort sina ägodelar gått ut med ett pressmeddelande om tjuvaktiga utlänningar..

   Radera
  5. Ja du får fortsätta hata hur mycket du vill, men ur hat kommer inte något annat än mer hat. Tyvärr. Mänskligheten verkar aldrig komma längre än så kollektivt sett, har jag skrivit om många gånger.

   Jo jag är trött på drevet mot sd för det åstadkommer just detta att någon som blir förföljd får till slut sympatierna på sin sida. När det gäller damerna du nämnde förut så råkade de inte ut för detsamma, för de var inne i rörelsen. Och denna rörelse har haft den politiska makten i vårt land hela min vuxna tid och jag har själv röstat på dem större delen av mitt liv (gick över till borgarna år 2006). Och visst riskerar Expressen och andra medier att åstadkomma just det jag skriver. Det finns en balansgång där.

   Radera
  6. Du får gärna peka på så mycket som en bokstav som antyder något om "hat" i de inlägg jag skrivit. Jag ifrågasätter bara det faktum att du "tycker synd" om SD p.g.a. bevakningen och att du antyder att andra partier inte skulle bevakas på samma sätt om deras toppriksdagsmän kränkt folk på stan, laggt ut manipulerade filmer i syfte att utmåla andra som lögnare samt anklagat invandrare för grov stöld när det egentligen varit de själva som supit bort sina ägodelar.

   Självklart är det så att en allt för obalanserad bevakning är kontraproduktiv men de senaste veckornas bevakning är ändå självförvållad. Den stora skillnaden ligger i att man bara hör försvar och självömkan och spott och spe över elaka media från anhängarnas håll. När Mona och Anna härjade hörde man i 8 fall av 10 fördömmande även från anhängarhåll.

   Själv har jag inte röstat på S och skulle heller aldrig göra så så länge som de samarbetar med tokstollarna i V.

   Radera
  7. Ja nu är jag rätt trött på dig också. Du försöker lägga saker på mig som jag inte står för. Jag antyder ingenting det är vad du lägger in själv. Ha en trevlig snöig fredag! Kör inte bil om du inte behöver! Jag har gjort det och det var fasen inte lätt. Isbark på vägarna och ett ständigt snöande. Är glad att jag kom hem ordentligt igen.

   Radera
 5. På något sätt måste man ju bortförklara fenomenet... För det kan ju omöjligt ha något att göra med att vi har en uppenbart samhällsdestruktiv invandringspolitik.

  Ungdomsförbunden skulle ta fighten mot "rasismen" på nätet. Stackars barn... Lite som när Iran skickade hundratusentals småpojkar emot dom irakiska frontlinjerna. Något skifte har jag inte sett röken av, däremot har jag sett många ryggar på flyende unga piratpartister... Jag gissar att dom har förlorat mer än dom vunnit.

  Har märkt på jobbet att folk har varit mer sura på tidningarna är på SD, så jag är inte förvånad över att SD vinner mark. Det läskiga är att journalister och politiker är så blinda att dom inte verkar inse att dom mest hjälper SD. Det enda dom kan göra är att ta tag i invandringsfrågan på allvar, annars kommer nog SD att fortsätta växa.

  SvaraRadera