söndag 11 november 2012

I ormbärarens tid går bra

Min senaste bok säljer! Så kul att se. Som jag brukar säga: vi är nog släkt med halva Sverige så bara av den anledningen finns det många som vill ha den. Jag också fått en beställning på 50 ex från en person, som jag inte alls känner.

Jag tackar allra ödmjukast och tar emot! Så roligt.

Min senaste bok handlar således om min mammas sida av släkten. De som bodde mest omkring Mälaren men också här ute på Värmdö. Västerås är den stad som ganska många av släkten fortfarande bebor. Huvudpersoner i min bok I ormbärarens tid är min mormor och morfar som tillsammans uppfostrade tio barn utan att äga någonting.

Min andra sida av släkten på min pappas sida skrev jag om i den första boken jag fick utgiven: Ett Sekel av Tystnad.

Min farfars farfars far var den sk Rudagubben som bodde på Ruda gård. Han brände brännvin och blev rik på detta på den tid när gårdarna fick det. Nu bor där en dotterdottersonsonson till Rudakungen (om jag har uppfattat det rätt) som var son till Rudagubben.

Mitt efternamn Rudberg kommer från gården Ruda och gården Berga har släkten berättat.
Har man bott ett tag i det här landet så är man släkt med massor med människor. Kanske halva Sverige. Så roligt!

PS. Glöm inte att titta på Allt för Sverige som går i kväll klockan 20 i SVT1. Då begriper man ännu mer vilket fint land vi har. Och så roligt det är att vara svensk eller svenskättling. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar