torsdag 20 mars 2014

Vårdagjämning!

UPPDATERAT
Såg alldeles nyss den första rödhaken, som satt och pickade på våra talgbollar. Den måste vara hungrig efter ankomsten. Men den är van. Brukar vara snöstorm ibland när den har kommit. Vi får väl hänga ut fler bollar. Nedan en bild tagen nyss över det vårlika (!) landskapet. Rödhaken finns i legender och brukar betecknas som beskyddande och en lyckobringare. Tack lilla fågel. Du behövs. Se den nedan.
13:12
Var i stan och fixade tänderna nu igen. Värsta vädret och T-banan gick inte. Det brann någonstans. Den stannade inte vid T-centralen och där luktade det rök när den susade förbi. Vad är det som har hänt? Tänkte att det kanske hade ordnat sig tills jag skulle hem. Nejdå. Då hade dom fått ut väktare, polis och brandkår, som hindrade folk från att gå ned vid Östermalmstorg. Jaha dom kom igång igen ser det ut som vid halvett. Då hade jag lyckats ta mig till bussen vid Slussen ändå. Vilket krångel! Men en ny krona fick jag trots allt hos tandläkaren. Lyckades komma i tid. Stan är liten, går att gå igenom centrum på en kvart. Massa tiggare på vägen. Trist!

3 kommentarer:

 1. Snart kommer tiggarna att taga din krona!
  Speciellt om den har guld i sig.
  De kanske lärt sig av tyskarna.
  De samlade på dylikt.
  Konstigt nog har herr W-berg inget att säga om sin familjs inblandning däri.
  Lite sorgligt, liksom...
  Törs man fråga vad själva kronan kostade brutto?
  Kan vara aktuellt till sommaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det är ingen idé att ta den här kronan. Inte ens som gravplundring. Det är så kallat kompositmaterial för något annat tillåter inte f-kassan. Min tandläkare säger att den inte kommer att hålla, men som sagt det är vad vi får hålla till godo med så länge. Den här tanden ska inte ha det bättre än så. Är det bestämt. Den kostade kring 1 500 allt som allt. Kanske ändrar dom sig till hösten och låter oss få bättre kronor än så. Vi får se. Här ska annars snålas på pensionärer. Dom dör väl snart ändå och behöver således inte sina tänder då.

   Radera
  2. När tandvårdsförsäkringen drogs igång för 41 år sedan man fick guldet betalt av kassan.
   Märkligt att man glömmer dylikt.
   Sedan urholkades försäkringen mer och mer.
   Bara vi tror att vi har en försäkring tycks allt ok.
   Folk märker inte gradvisa förändringar.
   Nå, till valet sker väl inte ytterligare försämring.
   Fast.
   Nu måste ju regeringen visa handlingskraft gällande försvaret.
   Vad heter det?
   Rustade till tänderna...

   Radera