onsdag 12 mars 2014

Häktning av våldsmän

UPPDATERAT
Nu i eftermiddag så är tre misstänkta begärda häktade för dåden i Malmö. De har svenskklingande namn och mot dem stod då en grupp med mindre svenskklingande namn när det begav sig natten till söndag. Så trist med våld! Från vilket håll som helst.

De som ska häktas är i 20-årsåldern för det är då adrenalinet flödar hos sådana här män. Både till höger och till vänster. Den 25-åring som blev mest misshandlad ligger fortfarande på sjukhus och en  insamling är startad till honom och hans familj, för hyran och annat måste ju betalas.

Erik Helmerson skriver en lång krönika på ledarplats i dag i DN och berättar varför han inte vill gå i demonstrationståg mot nazism. Det är för han helt enkelt är rädd för våldet, som finns också på extrema vänsterkanten. Och han hänvisar till Aftonbladets Åsa Linderborg, som skriver om hur onormalt det är med högervåld.

Personligen hoppas jag att det här är sista rycket från både extrem vänster och höger, men det är antagligen att hoppas på för mycket. Det är ju valår. Och de som vill slåss går knappast att stoppa. Här kan ni läsa om Henrik Arnstads utpekande av fascisterna i Sverige. En del sitter enligt honom i riksdagen.

Här skrev jag också om detta.

14:19
Den 24-årige mannen är först ut som häktad för tre fall av mordförsök.
14:56
20-åringen häktas däremot inte. Han ska försättas på fri fot. Återstår 27-åringen.
15:21
27-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och således häktad.
16.3.2014
Här kan ni se Showan Shattack i jätteversion på fotbollsmatchen mellan Malmö FF och Hammarby i går. Det meddelades att han hade vaknat upp på sjukhuset. Vilken tur att det inte blev martyrskap! Då står det väl 1-1 i den matchen? Mellan nazister och vänsterextremister. 

1 kommentar: