måndag 17 mars 2014

Rasister kan alla vara

UPPDATERAT
Så tråkigt att den självklara meningen måste skrivas ut och dessutom göras till en debattartikel i DN genom två folkpartister, som kandiderar till riksdag och EU. Men det behövs därför att under ett antal år så var det vi som folk som var rasister på strukturell nivå. Och den debatten är inte över än eftersom vi anklagas för slaveri. 

Vi i Sverige är inte som folk och på strukturell grund skyldiga till varken rasism eller slaveri. Vi är inte de onda för att vi är födda med vit hudfärg eller för att vi är födda i Sverige. Tokvänstern har hävdat detta och fått gehör för det.

Nu menar de båda folkpartisterna Robert Hannah och Simona Mohamsson att den strukturella rasismen finns också gentemot vanliga svenska ungdomar i svenska skolor och i svenska samhällen. Det är fult att vara svensk. Det tycker en majoritet där. Det svenska samhället och särskilt polisen är deras fiender. 

De har helt enkelt anammat synen på samhället som fanns i deras gamla hemländer. Här är det inte annorlunda. Här råder fortfarande diktatur. Men här ska allt ändå tillfalla dem. De förfördelade. Jag har länge undrat när botten ska gå ur denna föreställning.

En verklig bild från Sverige 17 mars 2014
De båda folkpartisterna menar att det beror av bostads- och arbetspolitik att ungdomarna känner sig utanför. Att de vet att de inte kan få lägenheter eller jobb. Men det där är också en föreställning, som inte stämmer. Ingen kan få en lägenhet utan att köa i Stockholm. Så har det varit sedan andra världskriget. På andra orter går det bra att flytta in direkt, men inte i storstaden. Och arbete kan alla få som kan svenska och är uppvuxna här. Om de vill. 

Även min ryska svärdotter som kom hit för ett litet antal år sedan har jobbat hårt för att bli medlem i vårt samhälle. Men hon är motiverad naturligtvis. Och tillhör inte de som bor i Tensta eller andra utanförskapsområden. Den självklara slutsatsen för alla politiska partier måste bli att vi inte kan ta emot hundratusentals utsatta människor varje år i Sverige.

Vi måste överge synen på Sverige som paradiset på jorden för alla, som är traumatiserade av vad som har hänt dem och som ska anpassa sig till ett totalt nytt samhälle med en helt annan kultur. Det är en övermänsklig uppgift. Till slut riskerar hela samhället att bli traumatiserat när en stor del av befolkningen är det.
10:50
Det enda vettiga vore att sluta tala om rasism. Det tyckte skådespelaren Morgon Freeman redan för tio år sedan i amerikanska TV-programmet 60 minutes. Allt prat gynnar enbart främlingsfientlighet. Åt alla håll. Och i Sverige tjänar sverigedemokraterna på detta. Men så lätt löstes som bekant inte detta.

2 kommentarer:

  1. Väldigt bra skrivet. Och modigt.Nu riskerar du att bli stämplad som rasist och jagad av dom antirasistiska vänsterhuliganerna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Nej då. De låter bara så mycket ibland. Tomma tunnor skramlar mest.

      Radera