söndag 30 mars 2014

Ett ovanligt mord

UPPDATERAT
En man i 50-årsåldern hittas skjuten på en parkeringsplats i Albano, norra Djurgården. Han är en fastighetsinnehavare och god för många miljoner. Han bodde tillsammans med två thailändskor. En är hans fru. Han finns inte i några polisregister.

Mordet får hög prioritet. Vad är det som har hänt? Svartsjukedrama? Något annat? En missnöjd hyresgäst? Han kom aldrig hem i fredags och sköts kanske redan då. Ingen såg något förrän i går lördag. Sex bilar finns registrerade på mannen, bland annat den Audi i vilken han hittades. Han befann sig nära koloniområdet Söderbrunn, men ingen där verkar ha märkt något. En förbipasserande upptäckte mannen. Ingen är ännu gripen.
16:32
Annars är det svårt att hinna med i alla dödsfall och mord, som uppträder runt om i landet. Nu i dag dog en djurgårdare före matchen i Helsingborg. Han fick svåra skallskador av en flaska och fördes till sjukhus, där han dog. Matchen fick stoppas sedan djurgårdare försökt storma planen och ropade mördare sedan de fått veta vad som hänt. En svensk kvinna mördades i Helsingör i går och en man plus en kvinna är misstänkta för mordet. Det mordet är missbruksrelaterat.
31.3.2014
Här är brottsoffret i Helsingborg. Han är en helt vanlig företagare och familjefar. Har fyra barn. Det senaste inte gammalt.
8:06
Länken ovan fungerar inte längre. Det är tråkigt. Så man kan inte se hur den dödade Stefan Isaksson såg ut. Han hade barnen Emelie, Saga, Maya och Fanny. Och sambon Anna. Han var VD för företaget Clipper Bygg. Här ses han med sina anställda. Vila i frid!
1.4.2014
En man är gripen för att ha slagit ihjäl Stefan Isaksson. Han kom självmant till polisen. Han greps för någon timme sedan (det här skrivs 00:54) och ska förhöras nu i natt. Han är 28 år och från Helsingborgstrakten. Så skönt att han gav sig till känna! Det måste också vara bättre för hans egen säkerhet.
10:03
Han är småbarnspappa och har hotat en vakt tidigare. Han bor i ett villaområde utanför Helsingborg. Han är anhållen på sannolika skäl för mord säger Aftonbladet. Nej rubriceringen är dråp säger åklagaren. Det är presskonferens just nu.
17:08
Och så blev anklagelsen grov misshandel och vållande till annans död. Det är kanske nästan utan straff att slå ihjäl någon på gatan i samband med fotboll. Det kan bli från ett års fängelse och till tio år. Men är det senare troligt? Att han är småbarnspappa, galen i fotboll och har döpt dottern på stadion är väl förmildrande omständigheter?
17.6.2014
Ja det blev åtta månaders fängelse. Så det kostar inte mycket att slå ned folk så att dom dör.
23.3.2015
En liten skärpning blev det i hovrätten, tio månaders fängelse.

1 kommentar:

  1. Detta var väl knappast oväntat.
    Vi har under lång tid sett hur samhälle och arrangörer låter "supporters" hata varandra. De skiljs åt precis som vita och svarta skiljdes åt i apartheidregimens Sydafrika. När matcherna är slut spärras ofta en supportergrupp in på arenan precis som de gjorde med människor på WM-stadion i Santiago. Har detta verkligen stöd i svensk lag?
    Vi måste naturligtvis se till att supporters blandas så att de lär sig att uppskatta varandra och kan umgås fredligt. Det kommer naturligtvis att uppstå bråk i början, men det måste polisen hantera. Det är faktiskt polisens uppgift att hantera bråk och jag anser att polisen är medansvarig för den hatstämning och skadegörelse som vi gång på gång ser på och kring våra allsvenska arenor. Om polisen gjort ingripanden och gripit några bråkmakare varje gång hade vi snart haft glädje utan hat på våra fotbollsmatcher.

    SvaraRadera