söndag 23 mars 2014

Nioåriga brudar groteska

Det är klart att profeten Muhammed inte ska få styra över vid vilken ålder flickor ska giftas bort. Det är fullkomligt groteskt att gifta bort flickor vid nio års ålder. Själv tog han sig bruden Aisha när hon var sex år, men väntade några år innan äktenskapet fullbordades. Då var hon nio år. 

Nu tycker staten Irak att nio år är en lämplig ålder för giftermål när det gäller flickor. Så denna ålder bör  sänkas från dagens 18 år. Regeringen har förberett ett lagförslag och detta ska diskuteras i parlamentet. Det är fullkomligt bort i skogen att detta ens diskuteras av ett land. För bedrövligt att mänskligheten inte har kommit längre i sin utveckling utan att småflickor ses som legitima offer för gamla män. Detta är pedofili, inte något annat. Men för fundamentalisterna är det enbart att göra som den store Muhammed. Religioner är mänsklighetens gissel.

Här skrev jag om den åttaåriga flickan som dog av inre blödningar när hon våldtogs på sin bröllopsnatt. Detta skedde i Jemen. Allt handlar om heder och att flickorna är en ekonomisk resurs för familjerna, men då får de inte ses med pojkar i deras egen ålder. Och särskilt inte när de har kommit i puberteten. Därför ska de giftas bort innan.

2 kommentarer:

  1. Så sjukt att sånt här förekommer.
    Och som sagt att det är religionen som sätter lagen.
    Profeten Mohammed verkar ha skrivit. lagar som gav honom tillåtelse att leva ut sina pedofili-drömmar

    SvaraRadera
  2. Finns snart i Sverige om det nu inte redan har hänt, tyvärr!

    SvaraRadera