måndag 24 mars 2014

Låtsassossar

Den här kinesiska teförsäljaren tycker att socialdemokraternas logga är så vacker att de helt enkelt har kopierat den. Ingen skulle väl upptäcka detta?

Jodå det finns inga fredade utrymmen ens i Kina. Internet ser och hör allt. Varför sno en partibeteckning? Är det ett inlägg i debatten i Kina, som inte alltid är så väldigt framåt som land rent politiskt. Folkrepubliken Kina betecknar sig fortfarande som marxist-leninistiskt. Och är en enpartistat. Tidningen Resumé uppmärksammade detta.

Misstanken infinner sig att någon har tjänat pengar på loggan. För socialdemokratiska politiker är inte undantagna från bluff och bedrägerier.  Den här kvinnan från Malmö har alltid brunnit för kvinnors rättigheter, men nu misstänks hon för att ha varit skenanställd i ett bolag. Det betyder grovt bedrägeri och skattebrott. Huvudmannen sitter häktad sedan i höstas. Hela härvan gäller 33 personer.

Så bedrövligt att vi har fått in detta korrupta bluffande även i svenskt samhälle. Här är en artikel från 2012 om detta. Dags att sätta stopp för det. Uppenbarligen är det för lätt att få ut lönegarantier från staten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar