söndag 16 mars 2014

Skräckversionen för valet närmar sig igen

Nu visar den nya Sifo-undersökningen att avståndet mellan blocken minskar. I undersökningen från februari så ledde oppositionen med nästan 17 procent, men den här månaden har avståndet minskat till 11,5 procent. Det är centern och kd, som har krupit upp över riksdagsspärren medan vänsterpartiet tappar två procentenheter. Det är mest äldre väljare som har tröttnat på vänstern och lämnat.

Dock leder nu oppositionen med mer än den gjorde ett halvår före valet förra gången år 2010. Då var försprånget fem procent, vilket åts upp och mer därtill till valet på den hösten. Då vann Alliansen med sex procent. Så det här försprånget för oppositionen är inte säkert. En ren skräckversion för alla som vill att Sverige ska gå åt vänster. Ingen statsvetare vågar i dagsläget sia om hur det går i valet. Folket är oberäkneligt. Sd backar, men ingen vet om det är en bestående effekt eller tillfällig.

I kväll i Agenda 21:15 debatterar statsminister Fredrik Reinfeldt och socialdemokraternas ledare Stefan Löfven.

17.3.2014
Löfven vann debatten och kvinnorna står mest på hans sida. Det berättade om hur valsituationen ser ut om det vore val i dag. Det finns en hunger och en törst efter ett maktskifte. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar