tisdag 16 oktober 2012

Våldsmän anföll flyktingförläggning

UPPDATERAT
Tre män kända förut av polisen och mellan 27-31 år gamla har kastat flaskor och slagit sönder fönster i Arbogas flyktingförläggning. Det verkar som om en asylsökande har blivit skadad. Dock inte allvarligt.

Frågan är nu heter dessa män något som Lasse, Anders och Erik. Jag skulle tro det eftersom vi inte har fått rapporter om något annat.

Det verkar ha varit en fyllegrej eftersom de var berusade. Men naturligtvis ska vi inte ursäkta dem. Hatbrott säkert. Hårdare straff än för vanlig fönsterkrossning anbefalles. De är anhållna för grov misshandel av den boende och försök av tillgrepp av fortskaffningsmedel. De försökte stjäla en bil. Här är polisens rapport.

I januari i år brann denna flyktingförläggning. Ingen vet varför, men nu bor det återigen asylsökande i gamla Nalles motell. Polisen skickade tretton radiobilar till flyktingförläggningen. Tretton bilar! Vi har resurser i det här landet. Imponerande.
18.10.2012
Grabbarna som attackerade heter Jonas, Robert och David. En av dem har en flickvän som de påstår blev utsatt för ett rånförsök av den somalier de misshandlade. De tog således lagen i egna händer. De har anknytning till ett MC-gäng.

3 kommentarer:

 1. "Lasse Anders och Erik" kunde i alla fall inte förhöras genast eftersom det behövdes rekvireras tolkar först. Men de kanske kommer ifrån Älvdalen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du inte missuppfattat detta? Tolkarna behövde rekriveras för att prata med de boende. Inte de anhållna.

   Radera
 2. Det var Jonas, Robert och David som genomförde attacken och som nu sitter anhållna. De har kopplingar till ett MC-gäng. De ville hämnas på den asylsökande somaliern för enligt uppgift så hade han försökt att råna en flickvän till en av grabbarna.

  SvaraRadera