måndag 22 oktober 2012

En ny bok om kungen

UPPDATERAT
Nu kommer boken "Från en säker källa... sanningen om kungaskandalen" som granskar den skandalbok om kungen som gavs ut för två år sedan.

Det är författarna Schein-Harrison som har gått igenom alla de sk bevis som presenterades kring kungen och vad han hade gjort. Ingenting håller för en närmare granskning.

Hela iscensättningen kring den förra boken med en gangster som källa som ville tjäna pengar på skumma bilder och uppslutningen kring detta säger mer om vissa politiska kretsar än något annat.

Det är ingen hemlighet att det har funnits en önskan hos vissa att bli av med kungen. Hur gör man det om det inte går den politiska vägen? Skandalböcker verkade säkert vara en framkomlig väg.

I grunden handlar det om att vår yttrandefrihet gör att det går att förtala människor i bokform utan att detta går att komma åt. Ingen har trott att något bokförlag skulle kunna tänka sig att ge ut skandalmaterial om kungen utan att bokbranschen stod höjd över detta.

Så är det dock inte. Det är pengarna det handlar om. Och naturligtvis tjänade både bokförlaget och författarna storkovan på skandalboken om kungen. Boken hade sålt i 100 000 exemplar sommaren 2011 och dragit in åtta miljoner till förlaget.
9:11
Aftonbladet berättar att Dick Harrison inte är nöjd med omslaget som ICA-förlaget har åstadkommit. Ja det ser billigt ut. Skandalbokens omslag är mycket bättre.
12.08
Konflikten lär vara rejäl. Dick Harrison fick inte skriva det förord han ville och förlaget har lagt tonvikten på bråk om kungahuset. Skandaler är det som säljer och han är emot orden "sanningen om kungaskandalen" på omslaget. Hmm det är nog bättre att ge ut böcker under eget namn och behålla rätten till all text själv. Utvecklingen går åt det hållet.

Enligt förlaget har Dick Harrison godkänt omslaget en gång och att han nu har ändrat sig när det är för sent kan de inte ta hänsyn till. Han tänker dock inte delta i marknadsföringen kring boken. Jaså? Är det inte det han gör? All uppmärksamhet är bra god som dålig i affärssammanhang.
17:01
Och det finns stora pengar att tjäna på alla böcker om kungahuset. Ja det visste vi förut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar