tisdag 9 oktober 2012

Ondskan härjar

Det finns verklig ondska här i världen. Den kan se ut som något annat, för ondskan vore inte något problem ifall vi kunde se den rakt i ansiktet. Absolut ondska finns inte, inte i en enda människa, men en människa kan låta sig användas till att bli ond.

Vi har så svårt att förstå hur förintelsen kunde äga rum. Det finns till och med människor som förnekar den. Men det behövs bara föreställningen om att det är de andra som är onda så är det kört. Det är så man startar krig. Det är så utrotningar av andra kommer till stånd.

Ifall man vill bli tagen på allvar när det gäller att vara en god människa kan man aldrig, aldrig gå över gränsen och göra medvetet ont mot andra. För dessa gärningar sprider sig som krusningar på vattnet och åstadkommer alltid mer än man vet om. Tack och lov så gäller detta också det goda.

De som var med om förintelsen på bödlarnas sida tyckte inte att de gjorde fel. De var inne i gänget som hade rätt. De andra var inga människor. De var ohyra som skulle utrotas. Den sortens ondska tror vi inte finns. Inte i vårt land.

Var inte så säkra. Det behövs inte så mycket för att vanliga människor ska låta dem som tycker sig rättfärdiga härja.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Varför har du länkat din blogg till en artikel som inte har något med din text att göra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo den har allt med detta att göra, men det är upp till var och en att tolka eftersom min text befinner sig på en hög abstraktionsnivå. Att som de här bovarna tycka att det är okej att lura pengar och annat av gamlingar är föraktligt i de flesta samhällen. Det kräver att man inte har någon respekt för ålderdom eller för de som har byggt det här landet.

   Där kan man också dra in polisen om man vill, som av kostnadskäl inte vill utreda vad de tycker är småbrott. Vi lyder överhuvudtaget under stränga ekonomiska lagar, som har tagit över från annat som vi kan tycka är viktigt som att ta hand om våra gamla, att inte vara giriga, att inte stjäla, att inte misshandla eller mörda. Ja du vet de gamla reglerna för hur man ska uppföra sig.

   När en människa tycker att man kan begå brott mot andra så ser man dem inte som människor, utan någon sak man kan utnyttja för sin egen skull, för att förstärka sitt ego och
   förbättra synen på sig själv i den egna gruppen. Vi är på väg mot ett annat samhälle, men ständigt verkar vi stå och stampa på samma fläck, där det är så lätt att tycka att en annan människa inte är värd något. Inte ens att kosta på 600 kronor för att utreda ett kränkande brott hemma hos denne.
   Radera