lördag 6 oktober 2012

Billy Butt oskyldig

Ja är det så att Billy Butt egentligen är oskyldig? Nu ger sig Göran Lambertz justitieråd i Högsta Domstolen också in i den debatten.

Jag vet att rysk TV intervjuade också Billy Butt i slutet på veckan när de var i Stockholm och då  intervjuade mig i går om Julian Assange och vad jag anser om hans skuld eller oskuld i det våldtäktsmål där han ännu så länge enbart är anklagad.

Billy Butt blev ju dömd på 90-talet för våldtäkter och har försökt att få resning ett tiotal gånger i Högsta Domstolen, men fått nej. När hans fall var uppe för två år sedan hade Göran Lambertz åsikter som avvek från de andra i domstolen. Han menade att målsägarnas uppgifter kunde ifrågasättas och att det fanns synnerliga skäl att pröva Butts fall igen.

Göran Lambertz menar att Billy Butt har gjort fula saker, men det är inte säkert att han är skyldig till våldtäkter.

Det var tjugotre kvinnor som anmälde honom för våldtäkt och han blev dömd till fem års fängelse för nio fall av våldtäkt och ett försök till våldtäkt.

5 kommentarer:

 1. Göran Lambertz - lägg ner!

  SvaraRadera
 2. Kan inte fallet - men att GL stödjer Butt övertygar inte mig efter att ha sett GLs argumentation i ett annat aktuellt rättsfall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Personligen tror jag inte att Billy Butt någonsin kommer att få resning i Högsta Domstolen. Han blev också dömd innan den socialdemokratiska regeringen år 2005 hade ändrat lagarna så att alla män i stort sett blev skyldiga innan de var dömda.

   Och att det är kring 6 000 våldtäkter som anmäls och att enbart 200 män döms per år visar att det är något allvarligt fel. Vänstern och miljöpartiet har velat ha ännu strängare lagar. De har krävt samtycke så att även om det inte fanns våld med skulle det gå att fälla mannen. Då skulle fler anmälda bli fällda. Dock så innebär en sådan lag att det är upp till mannen att bevisa att han inte har begått ett brott, menar vissa.

   Ett sådant fall som Julian Assange, som anklagas för våldtäkt och sexuellt ofredande skulle inte finnas om vi inte hade stränga våldtäktslagar som menar att alla kvinnor är offer och män förövare. En samtyckeslag skulle orsaka ännu fler anmälningar och kanske också hämndaktioner från kvinnor.

   Radera
 3. Vad Lambertz sa i Lördagsintervjun var att HD borde ta hänsyn till alla nya omständigheter, som anförts i de 10 resningsansökningarna och att de sammantaget kunde utgöra skäl för prövning.
  Nu tittar man bara på sista inkomna ansökan.
  Jag är inte insatt i Butts fall, så jag har ingen åsikt i sakfrågan, men tycker att det kan ligga något i vad Lambertz anför. Tyvärr har han ju havererat fullständigt i Quick-frågan, men även en blind höna hittar ibland ett korn:-)

  SvaraRadera
 4. 23 kvinnor utnyttjade sin kropp för att Billy Butt skulle ordna in dem i artistbranschen. Billy Butt var inte sen att utnyttja situationen (vilket de flesta män med glädje skulle gjort). Indignationen bland journalister o gamla trötta politiska nämndemän var enorm vilket ledde till att straffet för denna "vidriga" moral blev en fällande dom.
  Kan någon på allvar tro att Billy Butt skulle hunnit våldtagit 23 kvinnor innan han stoppats?
  Pops

  SvaraRadera