torsdag 18 oktober 2012

Upptäck gåvan

Jag läser nu en bok som heter "Upptäck gåvan det är därför vi är här", skriven av Shajen Joy Aziz och Demian Lichtenstein. De är syskon men råkade ut för så stora svårigheter som barn att de vände sig mot varandra. De kunde inte använda den vrede och det hat som drabbade dem och upptäcka den sorg och rädsla som fanns inunder och hur de skulle vända allt till något bra. Hur de skulle göra om alla sina hemska erfarenheter till gåvor.

Alla människor råkar ut för död, olyckor och svårigheter i sina liv. Några som har gjort det mer än andra just nu är de sju barn som har eller hade Ingemar Wallin och Jeanette Javell till föräldrar. Rättegången mot Jeanette Javell är nyss avslutad och dom mot henne för att hon har dödat, mördat Ingemar Wallin kommer om fjorton dagar.

Deras sju barn har mycket att kämpa med och kommer att ha det i många år. Jeanette Javells dotter Jana har kommenterat på ett tidigare inlägg jag har skrivit om saken. Ni hittar det här. 

Shajen och Demian syster och bror var dödsfiender. De älskade varandra för det gör syskon, men ända sedan tonåren hade de bråkat. Deras relation hade dött. Detta för att deras familj länge hade plågats av kaos. De hade blivit utsatta för sexuella övergrepp som små av någon utanför familjen. Deras föräldrar skilde sig. När systern var tolv och hennes bror fjorton förlorade de sin styvfar till droger, alkohol och en annan kvinna. Sedan brann deras hem ner till grunden och kort därefter dog deras mor i en bilolycka.

Om de hade varit äldre när detta hände hade de kunnat inse att dessa händelser skapade en stark, men negativ kontakt, mellan dem och kunnat ändra detta. Men de fastnade i en ond cirkel och destruktiva känslor. Ända tills en dag på 90-talet då brodern ringde till sin syster. Han hade blivit en annan människa och upptäckt att världen var full av gåvor som väntade på att bli upptäckta. En av de händelser som väckte honom var att hans första flickvän tog livet av sig. Jag brukar säga att vi får de smällar vi behöver. Vaknar vi inte efter de första så får vi en värre smocka av makterna. Det kan se ut som om det är elakt, men meningen är att vi ska vakna.

När brodern till slut vaknade upp begrep han att det var icke-relationen till systern som påverkade hans liv så djupt. Han ringde till henne och började gråta när han hörde hennes röst. Detta att han återknöt kontakten med sin närmaste släkting påverkade hela släkten. Alla slutade bråka och han ville ha mer av den frid och den kärlek som följde.

Han upptäckte sin gåva och när man har gjort det vill man dela med sig av den. Var och en av oss har ett syfte här på jorden. Vi behöver använda våra talanger för att sprida ljus. För att göra det behöver vi inse och förstå vilka vi är. När man har gjort det och gått igenom allt som behövs för detta finns det inte någon möjlighet att bli olycklig. Allt vilar på lycka.

Men vi har alla föreställningar om vad vi måste göra och hur vi ska leva som vi har fått med oss från barndomen och genom skolan och särskilt de föreställningar vi inte ser som är axiom inom oss bestämmer hur vi upplever världen. Du är själv det största hindret på resan för att ditt intellekt, dina känslor och inrotade mönster står i vägen.

Var och en har något unikt att dela med sig till världen. Du är här för att uttrycka vem du är. Men det kräver att man bryter mönster och upprättar nya tankeprocesser. När vi äntligen begriper att det inte är en yttre kraft som håller oss fast på en plats vi inte vill vara så kan vi förvandla oss själva och också världen.

Var och en kommer till världen med ett särskilt öde - det finns något vi ska göra här, ett budskap vi ska framföra, ett arbete som måste bli klart. Det är ingen slump att du är här - ditt liv har en mening. Det finns ett syfte med dig. Helheten vill göra något genom dig.
Osho

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar