tisdag 23 oktober 2012

Stackars svenska folk

Kungen är verkligen den enda person i det här landet som inte kan försvara sig. Det har  Johan Croneman i DN alldeles rätt i och det har vi vetat om länge.

Förr i tiden kunde man säga högmålsbrott, men det hjälper inte hur många böcker som ges ut om kungen med lögnerna staplade på hög. Högmålsbrott kommer det ändå inte att bli för det är ett brott som är tänkt att störta monarkin.

Det vill visserligen de som ljuger om kungen oftast göra, men vi har en yttrandefrihet som går långt och det går inte att stämma för böcker. Det är ingen som helst idé. Det skulle bara ha blivit bingo ifall den stora skandalboken för två år sedan hade fått en stämning på halsen. Nu tjänade de grova pengar, men det skulle ha blivit ännu mer om hovet hade försökt att stämma också.

Jag tycker synd om oss som folk för vi har beslutat i laga ordning att vi ska ha ett kungahus utan makt och som inte kan försvara sig. Det enda möjliga sättet är att skriva egna böcker hos hovet eller ha ett par som gör det, vilket också inträffade nu när Harrison-Schein har gjort det.

De har skrivit en motbok för att berätta sanningen om "skandalerna". Tyvärr så anlitade de ICA-förlaget som inte har en aning om hur man gör ut sådana böcker. De är vana vid tantskvaller och mormorsrutor och trodde väl att de måste anpassa sig till den publiken.

Finske statsministern blev nästan knivhuggen i går. Jag undrade just hur det skulle ha varit om det hade varit kungen i Sverige som hade råkat ut för något sådant? Hade halva pressen applåderat då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar