onsdag 17 oktober 2012

Fotboll istället för krig

UPPDATERAT
Visst var det fantastiskt det som hände i går kväll. Jag såg det inte men har sett och hört det i efterhand. Vad ska man säga? Det var som en hockeymatch. Så många mål finns inte i fotboll, men nu gör det.

Fotboll är väldigt bra för pojkar och flickor. Det förhindrar brott. Det löste problemen i en förort senast. Bara de fick spela fotboll så slutade de vara brottslingar. Å andra sidan så skapar fotboll brott också utanför arenorna.

Men pojkar är alltid pojkar en del blir inte något annat och de måste få utlopp för sina inre kreativa krafter och varför inte i fotboll? Visst är det vackert med detta lir. Jag tillhör de som tycker att VM 1994 var ännu bättre. Jag åkte med ett par pojkar till stan då och tog emot landslaget när de kom hem efter att ha blivit bronsmedaljörer. Det var stort.
10:48
Mysterium, skrämmande och oförklarligt, skriver tyska tidningar. Ja så kan man uttrycka det, men var det inte det som hände under förra århundradet också? Först bliztkrieg och sedan totalen krieg och så nederlag? Fast Sverige var inte med då. Nä jag retas bara. Jag har en son med en tysk. Jag förstår hur viktigt det är för tyskarna att vara bra i fotboll. Men sonen kan ju hålla på båda lagen.

3 kommentarer:

 1. Alla gläds över att Sverige gjorde fyra mål, men varför diskuteras det inte att vi släppte in fyra mål. Tänk om målen kommit i omvänd ordning eller om tilläggstiden varit fem minuter istället för tre.
  http://video.google.com/videoplay?docid=6669914129956242491

  SvaraRadera
  Svar
  1. John Cleese är alltid John Cleese från 27 minuten eller så kommer de kära tyskarna in i bilden. Tur att England är en ö. Hur skulle det ha gått annars? Världen är vansinnig men det går alltid att skoja om det. Eller hur? Eller inte?

   Radera
 2. Tyskarna skall vara glada att de kom undan med 4-4. Hade det varit 2 tilläggsminuter till hade det blivit 5-4 till Sverige!!

  Alexis

  SvaraRadera