måndag 6 augusti 2012

Lugnet sparkas

Gd:n för tillväxtverket Christina Lugnet sparkas för att hon har slösat med statens tillgångar på Tillväxtverket. Kul för DN att de fick genomslag för sin sommarjournalistik.

Hon har dock tre år kvar på sitt förordnande och kommer att placeras i karantän i regeringskansliet. Så hon sparkas inte ut i kylan på riktigt. Men näringsminister Annie Lööf ville markera handlingskraft mot slöseri och då blir det så här. På torsdag entledigas Christina Lugnet officiellt.

Jag förstår inte varför man behöver ett Tillväxtverk. Bara namnet låter skumt. Enligt hemsidan så underlättar de förnyelse i företag och regioner. Kommunchef i Haparanda var inte tillräckligt som erfarenhet, för att klara jobbet som generaldirektör. Uppenbarligen.

Kuriosa: Det finns 46 personer som heter Lugnet i Sverige. Christina Lugnet är en åtta och har åtta som karmatal, vilket betyder att hon kan räkna med att själv bli rik, men det gäller att ha koll på balansen och sansen. Stort misslyckande här således. Men det går alltid att komma igen. Och rik lär hon vara/bli i vilket fall.

4 kommentarer:

 1. Klart hon blir rik, hon får över 90.000 i månaden under tre år för att göra ingenting.... Något borde vara kvar av dem sedan för att dryga ut pensionen..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst är det lustigt att det går att läsa ut av hennes födelsetal... ;)

   Radera
 2. Ja, rånar du en privatperson hamnar du bakom lås men rånar du fler = skattebetalarna får du bara en annan tjänst. Visst har vi en nyadel? Vi fick gratis kaffe och bakelse en gång i året på sjukhuset men vi var ju bara vanliga anställda.

  SvaraRadera
 3. Tycker det att hon är en åtta är väldigt intressant. Tack igen för bra texter!

  Fortsatt trevlig sommar!

  Hälsning Anne!

  SvaraRadera