onsdag 22 augusti 2012

Kidnappad svensk

Här sitter några araber. Det är det intrycket man får av bilden. Av någon underlig anledning så berättar inte Dagens Nyheter vilka de är och pixlar deras ansikten.  Inte heller i Svenska Dagbladet får läsaren möjlighet att begripa så mycket.

Det går att se hur lika människor blir som lever i en kultur och inte får behålla sin egen. Med traditionell klädsel och påtvingat skägg. Men titta här går det att se att de är individer och har namn. Genast blir sympatin för dem större.  De är inte längre en namnlös skara. Det är Johan Gustafsson från Sverige, Sjaak Rijke från Nederländerna och Stephen Malcolm från Sydafrika.

De har alla kidnappats från en restaurang och hållits som gisslan i Mali sedan al Qaida tog dem för nio månader sedan. Enligt Johan Gustafsson själv så förhandlar svenska regeringen med kidnapparna.

Kanske är det av hänsyn som de båda stora morgontidningarna berättar så lite. Men varför berätta något alls om detta när de inte tycker att det är möjligt? Dock länkar DN till Daily Star i Libanon och där får vi veta vad alla heter.

1 kommentar:

  1. Förvånad någon av PK-media ?? Begripligt att SvD skall göra sig av med 60 anställda,fortsättning följer i de andra blaskorna..

    SvaraRadera